İki kardeşin YGS oyunu!

 Afyonkarahisar’da kardeşinin yerine Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) giren üniversite öğrencisi gözaltına alındı. YGS’ye Afyon Lisesi’nde sınava girecek olan Recep İ. (21) sınavdan bir kaç gün önce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne giderek, kimliğ

İki kardeşin YGS oyunu!

 

Afyonkarahisar’da kardeşinin yerine Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) giren üniversite öğrencisi gözaltına alındı.
 
YGS’ye Afyon Lisesi’nde sınava girecek olan Recep İ. (21) sınavdan bir kaç gün önce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne giderek, kimliğini kaybettiğini ve yeni kimlik çıkartmak istediğini belirtti. Ağabeyi Resul İ’nin (23) de fotoğrafını yanında getiren Recep İ, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü çalışanlarına kendi fotoğrafı yerine ağabeyinin fotoğrafını işlettirdi.
 
Sınav saati öncesinde, okul bahçesinde iki kardeşin şüpheli hareketlerde bulunması, okulda görevli polislerin dikkatini çekti. Recep İ, sınavdan önce okul bahçesinden ayrılırken, Resul İ. ise kardeşinin yerine sınava girdi.
 
Polis ekiplerinin salon görevlilerine durumu bildirmesinin ardından sınav esnasında gerçekleştirilen kontrollerde sahtekarlık yaptığı öne sürülen Resul İ, salon görevlileri tarafından sınıftan çıkarılarak hakkında tutanak tutuldu.
 
Resul İ, sınavın sona erip öğrencilerin dağılmasının ardından polisler tarafından gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler