HZ.Muhammed'e hakaret edince...

Facebook isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden, Hazreti Muhammed'e hakaret içeren sözler yazdığı iddiasıyla hakkında ‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçlamasıyla B.S.A. adlı vatandaş hakkında 1 yıla kadar hapis istemiy

HZ.Muhammed'e hakaret edince...

Facebook isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden, Hazreti Muhammed'e hakaret içeren sözler yazdığı iddiasıyla hakkında ‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçlamasıyla B.S.A. adlı vatandaş hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

VATANDAŞIN İHBARI ÜZERİNE

Geçtiğimiz Mayıs ayında, S.A. ismiyle açılan hesaptan bir sosyal paylaşım sitesinde Hazreti Muhammed’e hakaret içeren sözler yazıldığını gören bir vatandaşın ihbarı üzerine, Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonunda, sosyal paylaşım sitesinde hakaret içerikli ifadeler yazan polis memuru olduğu öğrenilen B.S.A., hakkında iddianame hazırlandı.


“HAZRETİ MUHAMMED’İ KAST EDEREK AŞAĞILAYICI BEYANLARDA BULUNDU”

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz ay hazırlanan iddianamede, şüpheli B.S.A.’nın, 31 Mayıs tarihinde sosyal paylaşım sitesi facebook.com isimli internet sitesinden S.A. ismiyle açtığı hesaptan, Müslümanların peygamber olarak kabul ettiği ‘Hazreti Muhammed’i kast ederek, dini değerleri aşağılayacak beyanlarda bulunduğu belirtildi. B.S.A hakkında ‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

“HATIRLAMIYORUM, YAZDIYSAM DA BİLİNÇLİ DEĞİLDİR”

B.S.A.’nın savcılığa verdiği ifadesinde ise psikolojik sorunları olduğunu ve tedavi gördüğünü belirttiği ifade edildi. Psikolojik olarak kendini iyi hissetmek için kendisini dine verdiğini belirten B.S.A, “3 kez Kur'an-ı Kerim'i okudum, İslam tarihini araştırdım. Bu konulara kendimi fazla kaptırdım, içime kapandım. Rahatsızlığımın etkisiyle kafamda dini takıntılar oluşmaya başladı. Telefon hattımla internette Facebook'a girdim ama kesinlikle dine karşı hakaret içeren, aşağılayan sözleri yazdığımı hatırlamıyorum. Rahatsızlığımdan dolayı bunu hatırlamıyorum. Yazdıysam da bilinçli bir hareket değildir" dedi.

B.S.A’nın önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam