Hükümetten memurlara çocuk müjdesi

 Hükümetin yürüttüğü 'çocuk teşviği' çalışmaları hızla sürerken; bu kapsamda memurlar için de bir düzenleme yapılıyor. Çocuk teşviği kapsamında kamu çalışanlarına bir müjde geliyor. Hazırlanan değişikliğe göre; memurların çocuk yardımı parası en az 100 li

Hükümetten memurlara çocuk müjdesi

 

Hükümetin yürüttüğü 'çocuk teşviği' çalışmaları hızla sürerken; bu kapsamda memurlar için de bir düzenleme yapılıyor.
 
Çocuk teşviği kapsamında kamu çalışanlarına bir müjde geliyor. Hazırlanan değişikliğe göre; memurların çocuk yardımı parası en az 100 liraya çıkacak...
 
Çalışma kapsamında, memurların aldıkları çocuk yardımı paraları artırılacak. Böylece çok çocuklu memur daha fazla ödenek ve yardım alacak. Üzerinde çalışmaların henüz devam ettiği düzenleme, şimdilik memurlarla ilgili. Daha sonra kamudaki diğer personele de uygulanabileceği belirtiliyor.
 
Çocuk teşviğinin nasıl yapılacağı ile ilgili çalışmalar birçok bakanlıkta devam ediyor. Bu çalışmalarda özellikle yurt dışındaki örnekler incelenirken; bunların nasıl uygulanacağı belirleniyor. Çalışma tamamlandığında Bakanlar Kurulu'nun önüne gelecek olan teşvik sistemi, daha sonra yasalaşma sürecine girip uygulamaya geçecek.
 
KARAR BAKANLAR KURULU'NUN
 
Çalışmanın memurlar ayağında öncelikli olarak çocuk yardımı üzerinde duruluyor. Şu anda memurlar 0-6 yaş arasındaki çocuklar için aylık 36 lira 92 kuruş, 6 yaşından büyük çocuklar için ise 18 lira 46 kuruş aile yardımı ödeneği alıyor.
 
Memurların bakmakla yükümlü oldukları çocuklar için aldıkları bu yardımların 0-6 yaş arası için en az 100 lira olması üzerinde duruluyor. Çalışma bu şekliyle tamamlandığında, 3 çocuğu olan bir memurun aldığı aile yardımı ödeneği en az 300 lira olacak. Ancak bu miktarın ne kadar olacağı konusunda son kararı Bakanlar Kurulu verecek.
 
300 LİRA BAKIM PARASI
 
Ayrıca tüm çalışanlar için 'bakım ücreti' adı altında bir ödeme üzerinde de çalışmalar sürüyor. Her bir çocuk için ailelere 300 liralık bir bakım ödeneği verilmesi gündemde. Yetkililer, bu çalışmaların henüz kesinleşmediğini, rakamların ve uygulamaların da her an değişebileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler