Hayrete düşüren hastalık

Bojana Danilovic adlı kadın, Sırbistan'ın Uzice adlı kasabasında yaşıyor. Daniloviç'in yaşadığı görme bozukluğu tıp dünyasında şaşkınlıkla karşılandı.Genç kadının gözleri her normal insan gibi dünyayı düz bir şekilde beynine aktarsa da, beyni gördüğü her

Hayrete düşüren hastalık


Bojana Danilovic adlı kadın, Sırbistan'ın Uzice adlı kasabasında yaşıyor. Daniloviç'in yaşadığı görme bozukluğu tıp dünyasında şaşkınlıkla karşılandı.Genç kadının gözleri her normal insan gibi dünyayı düz bir şekilde beynine aktarsa da, beyni gördüğü her şeyi ters çeviriyor.
 
Uzaysal oryantasyon fenomeni' denilen bu durumla yaşamaya çalışan genç kadın, yazıları tersten yazıyor, gazeteyi tersten okuyor.
 
Hatta kendine özel bilgisayar ekranı ve klavyesi olan kadın, cep telefonu gibi birçok aleti tersten kullanıyor.
 
“İnsanları kafaları üzerinde duruyormuş gibi değil normal ayakları üzerinde görüyorum. Asıl problem mekansal hareketliliklerde. Ehliyet almam konusuna pek sıcak bakılmadı. Okulda da sorunlar yaşadım. İstediğim eğitimi alamadım.”
 
Hataya atılmaktan geri durmayan Daniloviç çalıştığı iş yerinde özel ekran kullanarak aktif hayatını sürdürüyor.Evde ise kendisine ait tersine çevrilmiş bir klavye ve bir televizyonu var.
 
MIT (Massachusetts Institute of Technology) ve Harvard Üniversitesi'ndeki uzmanlar, bu durumu 'Uzaysal oryantasyon fenomeni' (spatial orientation phenomenon) olarak açıklasa da beyinde böyle bir durumun nasıl gerçekleştiğini tam olarak açıklayamıyor.
 
Vatandaşlar Daniloviç‘e sık sık gazeteleri ters tuttuğu uyarısında bulunduğunu söylüyor ve yaşadığı durumu "sanırım ben bu hastalığa sahip tek kişiyim' sözleriyle açıklıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam