Hastasını taşırken kendi de...

Kalp krizi geçiren hastayı taşırken kendisi de kalp krizi geçiren 21 yıllık ambulans şoförü Hasan Hüseyin Devrez, yapılan by-pass ameliyatı ile sağlığına kavuştu.Kastamonu’nun Tosya ilçesinde görev yapan Hasan Hüseyin Devrez, o gün izinli olduğu halde has

Hastasını taşırken kendi de...

Kalp krizi geçiren hastayı taşırken kendisi de kalp krizi geçiren 21 yıllık ambulans şoförü Hasan Hüseyin Devrez, yapılan by-pass ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde görev yapan Hasan Hüseyin Devrez, o gün izinli olduğu halde hastaneden gelen ‘kalp krizi geçiren bir hasta var, acil gelmen lazım’ telefonu üzerine yola çıkmak üzere hazırlandı. Araç arıza yaptığı için Devrez hastaneye koşarak ulaşırken, ancak bu kez de içinde hasta olan ambulans arızalandı. Ambulansı da tamir eden Devrez, kalp krizi geçiren hastayı başka bir hastaneye nakletmek üzere yola çıkacağı sırada bu kez kendisi araç içinde kalp krizi geçirdi. Kalbi duran Devrez, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Çankırı’ya gönderildi. Burada kardiyoloji uzmanı bulunmadığı için Devrez’in ambulans helikopterle Ankara’ya nakledilmesine karar verildi. Hasan Hüseyin Devrez’i Ankara’ya taşıması için ambulans helikopter tahsis edildi. Talihsizlikler Devrez’in yakasını burada da bırakmadı. Ambulans helikopterin arıza yaptığı bilgisi ulaşınca hasta karayolu ile Lokman Hekim Sincan Hastanesi’ne getirildi. Hayati tehlikesi bulunan Hasan Hüseyin Devrez’in 4 damarının tıkalı olduğu tespit edildi. Acil serviste de birkaç kez kalbi duran hastaya acil müdahale yapıldı. Bilinci kapalı olduğu için vücut ısısı düşürülerek, dondurulmasına karar verildi. Hasta, Lokman Hekim Sincan Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Ömer Zühtü Yöndem ve ekibi tarafından 3 gün boyunca "terapötik hipotermi" adı verilen yöntem ile donduruldu. Hastanın vücut ısısının 32 dereceye düşmesi, beynindeki zararlı maddelerin atılması ve oksijen ihtiyacının azaltılması için 3 gün beklendi. Hasan Hüseyin Devrez, daha sonra Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Mahmut Mustafa Ulaş tarafından operasyona alındı. By-pass ameliyatı ile 4 damarı değiştirilen hasta, yeniden eski sağlığına kavuştu.

Taburcu olduktan sonra önceki gün eşi ve oğluyla Lokman Hekim Sincan Hastanesi’ne gelen Devrez, Doç. Dr. Mahmut Mustafa Ulaş tarafından kontrolden geçti. Devrez, “Yaşadıklarıma inanamıyorum. Tüm ümitlerin kesildiği bir anda Lokman Hekim doktorları sayesinde yeniden hayata tutundum. Tüm hocalarıma ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam