Hasret'i diri diri toprağa gömene...!

Edirne'nin Havsa İlçesine bağlı Şerbettar Köyü'nde 2011 yılında ilköğretim okulu 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Hasret Karakoç'u, kullanılmayan bir evde toprağa gömerek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 19 yaşındaki Serkan Şen, 22 yıl hapis cezasına çarp

Hasret'i diri diri toprağa gömene...!

Edirne'nin Havsa İlçesine bağlı Şerbettar Köyü'nde 2011 yılında ilköğretim okulu 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Hasret Karakoç'u, kullanılmayan bir evde toprağa gömerek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 19 yaşındaki Serkan Şen, 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın annesi Sebahat Şen ile kardeşi Şenol Şen beraat etti.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 yıl süren davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Serkan Şen katılırken, yardım etmekle suçlanan anne 58 yaşındaki Sebahat Şen ile 18 yaşındaki kardeşi Şenol Şen katılmadı. Mahkemede son savunmasını yapan Serkan Şen, suçsuz olduğunu söyleyerek beratini talep etti.

Mahkeme heyeti, Hasret Karakoç'un kullanılmayan bir evde toprağa gömerek öldürmekle suçlanan Serkan Şen hakkında önce ömür boyu hapis cezasına hükmetti. Heyet, daha sonra sanığın olay tarihinde 17 yaşında olduğunu dikkate alarak bu cezayı 22 yıla indirdi. Sanık için 'tahrik' ve 'iyi hal' indirimi yapılmadı.Cinayete yardım etmekle suçlanan anne Sebahat ve kardeşi Şenol ise beraat etti.

TOPRAĞA GÖMÜLÜ CESEDİ BULUNDU

Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Emine ve İlkay Karakoç çiftinin 3 çocuğundan biri olan Şerbettar İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Hasret Karakoç, 16 Şubat 2011 tarihinde okul çıkışından sonra ortadan kayboldu. Ailesi tüm aramalarına rağmen kızlarını bulamayınca jandarmaya haber verdi, eğitimli köpekler yardımıyla yapılan aramalarda Hasret Karakoç'nun botu evinin 50 metre yukarısındaki boş bir kömürlükte bulundu. Çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştıran ekipler, kömürlüğün yanındaki kullanılmayan boş evin içinde Hasret'in toprağa gömülmüş cesedini buldu.

Olayın ardından, cinayetle ilgisi olduğu düşünülen Karakoç ailesinin komşuları Sebahat Şen ve oğlu Serkan Şen ile kardeşi Şenol Şen gözaltına alındı. Anne ile Serkan Şen tutuklandı. Yargılama sırasında Sebahat Şen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Hasret'in gömüldüğü alanda Serkan Şen'e ait izler, ayakkabısında ise toprak kalıntıları bulundu.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun mahkemeye gönderdiği raporda Hasret Karakoç'un başına sert bir cisimle vurulduğu ancak toprağa gömüldükten sonra nefessiz kalarak öldüğü açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler