Hangi İllerde sokakta alkol yasak?

Bazı kentlerde daha önce uygulamaya konulan açık alanlarda alkol yasağı, Isparta Valiliği tarafından da hayata geçirildi. Genelgede, il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlaması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların ay

Hangi İllerde sokakta alkol yasak?

Bazı kentlerde daha önce uygulamaya konulan açık alanlarda alkol yasağı, Isparta Valiliği tarafından da hayata geçirildi. Genelgede, il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlaması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılması amacına yönelik olarak bu kararın alındığı bildirildi.  

İçkiye karşı omadıklarını söyleyen Isparta Vali Vekili Niyazi Can kararı şöyle açıkladı: "Bugüne kadar asayişe yönelik çok olumsuz bir durum yaşanmadı. Amaç huzurun devam etmesi. Parklarda, açık yerlerde açıkta içki satılmaması ve alkol alınmaması yönünde tedbir amaçlı alınmış bir karardır. Yoksa biz içkinin satılmasına, satanlara karşı değiliz. İçki yasağı da konulmuş değil. Sadece emniyet tedbiri olarak düşünülmüş bir karardır."
 
'PİKNİKTE ALKOLE CEZA OLMAZ'
 
Karara CHP İL Başkanı Vedat Şenol'dan ise tepki geldi. Şenol, "İnsanların özel yaşamları, seyahat özgürlüğü Anayasa güvencesi altındadır. İnsanların nerede alkol alacağının, eğer toplumun geneline zarar verici bir durum yoksa valilikler tarafından belirlenmesine karşıyız. Hiçbir sorun yokken, özellikle piknik yerlerinde aldığı alkole ceza kesmek Vali'nin yapacağı iş olmamalıdır" diye konuştu.
 
NERELERDE YASAK
 
Genelgede alkol satışı ve tüketimi yasaklanan yerler şöyle sıralandı: Park, bahçe, üzerinde tesis bulunmayan açık alanlar, karayolları, piknik yerleri, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi yerler, kültürel mekanlar, ibadethane ile terk edilen ve kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM'leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri ile park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içinde alkol tüketilmesinin yasaklandığı belirtildi.
 
9 İLDE YASAK
 
* Afyonkarahisar
* Kayseri
* Şanlıurfa
* Konya
* Erzurum
* Rize
* Trabzon
* Balıkesir
* Bilecik
 
İÇENE PARA CEZASI
 
Yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesine göre para cezası uygulanacak. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler