Halis Karaca asansörde can verdi

 Şişli’de bir binanın bozuk asansörünü tamir etmeye çalışan 25 yaşındaki genç, diğer asansörün ani hareketi ile hayatını kaybetti... Olay, Şişli Kaptanpaşa Mahallesi İETT Blokları Ümit Sitesi B Blok’a dün saat 13.30’da meydana geldi. İddiaya göre; üç asan

Halis Karaca asansörde can verdi

 

Şişli’de bir binanın bozuk asansörünü tamir etmeye çalışan 25 yaşındaki genç, diğer asansörün ani hareketi ile hayatını kaybetti...
 
Olay, Şişli Kaptanpaşa Mahallesi İETT Blokları Ümit Sitesi B Blok’a dün saat 13.30’da meydana geldi. İddiaya göre; üç asansörlü binada arızalanan asansörü tamir için gelen iki usta, arızayı gidermek için asansör boşluğuna girdi.
 
Burada bir süre içeride kalan iki usta tamir işlemini yaparken bir bina sakini üst kattan aşağı inmek üzere ikinci asansöre bindi. Tamirden habersiz vatandaş asansörden inerken tamir için diğer asansörde bulunan iki usta bir anda harekete geçen asansör sistemin ortasında kaldı. Yukarıdan inen asansörün halat ve ağırlık birimi aşağıdaki asansörün üzerinde çalışan iki kişiden Halis Karaca’ya çarptı. Çarpmanın etkisiyle asansör boşluğuna düşen Karaca olay yerinde can verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Karaca’nın olay sırasında öldüğünü tespit etti. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ve olay yeri inceleme ekipleri inceleme başlattı.
 
TAMİR UYARI TABELASININ BULUNMADIĞI İDDİA EDİLDİ
 
Öte yandan, binadaki asansörlerin girişlerine bulunması gereken tamir, bakım ve uyarı tabelalarının konulmadığı ileri sürüldü. Polis ve savcılık Halis Karaca’nın ölümünde bir ihmalin bulunup bulunmadığının tespiti için ayrıca soruşturma başlattı.
 
Acı haber üzerine olay yerine gelen Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevlisi Abdülkadir Sezgin, “Binada bir tadilat yapılırken asansörün çarpması sonucu maalesef genç bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Bildiğimiz kadarıyla asansör bir şekilde hareket etmiş o esnada çünkü binada 3 asansör var. Tamirat esnasında asansör hareket edince başına çarpmış dedi. İhmal var mı bilemiyoruz, savcı inceleme yapacak. Allah rahmet eylesin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler