Hakkari'de artık gül yetiştirecek

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından sürdürülen '100 Güler Yüz' projesinin ailelerle tanışma programı Hakkari'de bir otelde yapıldı. Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesinin insanların yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Geçen

Hakkari'de artık gül yetiştirecek
GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından sürdürülen '100 Güler Yüz' projesinin ailelerle tanışma programı Hakkari'de bir otelde yapıldı. Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesinin insanların yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Geçen yıllarda sıkıntılarımız oluyordu. İnşallah bu sene artık onların da olmadığını görüyoruz. Huzur için hep beraber çalışmamız lazım. Öğrenciler okurken çok iyi okuyacak. Artık Hakkari'deki bahçelerde gül yetiştirelim" dedi.
 
Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığına bağlı Eğitim-Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu, Vali Yardımcıları Muhammed Önder, Cevat Uyanık, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal, Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek ile '100 Güler Yüz' projesinde İstanbul'a giden öğrenciler ve aileleri katıldı. Türkiye'nin 27 ilinden 2 bin 600 öğrencinin İstanbul ve Konya illerine yaptıkları 4 günlük gezi, sinevizyon eşliğinde öğrencilerin ailelerine de gösterildi.
 
Gençlik Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdulkadir Mahmutoğlu, 'Çözüm süreci' ile birlikte Türkiye'de güzel gelişmeler görüldüğünü söyledi. Mahmutoğlu, "Davamız insanlık davası. Bu topraklarda hep duyarız Yunus Emre'nin 'Yaradanı severiz yaratılandan ötürü' sözlerini. Ama keşke bu sözü kalbimizde tam benimseyebilsek, tam hazmedebilsek. Ara ara bu sözü anlayamadığımız, kavrayamadığımız zamanlar oldu. 'Ne olursan ol yine de gel ' diyen Mevlana'yı da anlayamadık. Gelecek nesiller belki Yunus Emre'yi, Mevlana'yı bizden daha iyi anlayacak. Bir ayrı-gayrı, benlik-senlik davasına düşmeyecekler. Biz bu projeyle toplam 2 bin 700 gencimizi İstanbul'da ve Konya'da ağırladık. 27 ildeki gençler bir arada görünce biz de bundan mutlu olduk. Bir kez daha dedik ki; hakikaten bu toplumun kökleri bin yıl öncesine kadar gidiyor. Hakkari'ye gelirken gördüm. Kaleler var. 1000 yıl önce atalarımızın yaptığı eserlerdir bunlar. Biz bu topraklarda zaman zaman farkı çevrelerin yanlış hesaplarına düştük. Ama Hakkari'ye ilk kez geldim. Fakat bu huzuru, güzelliği ve buradaki masum saf insanların bizlere yaptıkları iyi ev sahipliğini gördük"  dedib
 
Hakkari Valisi Alimoğlu ise, ilin sahip olduğu güzellikleri anlatıp, kentin kalkınması için birlikte çalışılması gerektiğini söyledi. Alimoğlu, Hakkari'nin doğa ve iklimiyle güzel bir kent olduğunu, geçen yıllarda sıkıntılar olduğunu ifade ederken "Huzur için hep beraber çalışmamız lazım. Öğrenciler çok iyi okuyacak. Artık Hakkari'deki bahçelerde gül yetiştirelim. Ama gül meyve  ve sebze bahçelerinin içinde olursa güzel olur. Biz istiyoruz ki, dağlarımızda daha çok kuzu, daha çok arı olsun. Bahçelerimiz daha çok güzelleşsin" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam