Görev Şehidine son yolculuk!

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde trafik kazasına müdahale ederek çevre güvenliğini sağladığı sırada başka bir otomobilin çarpması sonucunda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Kamil Topal(25), son yolculuğuna uğurlandı. İstanb

Görev Şehidine son yolculuk!
İstanbul’un Ümraniye ilçesinde trafik kazasına müdahale ederek çevre güvenliğini sağladığı sırada başka bir otomobilin çarpması sonucunda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Kamil Topal(25), son yolculuğuna uğurlandı.
 
İstanbul’un Ümraniye ilçesi Tepeüstü köprülü kavşağında, hasarlı trafik kazasına müdahale ettiği sırada başka bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitiren polis memuru Kamil Topal’ın cenazesi uçakla Malatya’ya ardından da karayolu ile Elbistan’a getirildi. Şehit polis için ilk olarak Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Cenaze aracının tören alanına gelmesi ile birçok insan gözyaşlarını tutamadı. Görev şehidi polis memuru Kamil Topal’ın babası Yemliha ile annesi Ayşe Topal ve kardeşleri, güçlükle ayakta durdu. 
 
Törende ilk olarak şehit polisin özgeçmişi okundu. Daha sonra konuşma yapan Kaymakam Tuncay Akkoyun, şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaptı. Kaymakam Akkoyun, “Halkımızın huzur, güven ve mutluluğu için zaman mefhumu gözetmeksizin cefakâr ve fedakârca çalışan değerli emniyet teşkilatımızın bir neferi olan polis memuru Kamil Topal’ı son yolculuğuna uğurluyoruz. Allah yolunda dini, canı, malı, namus ve şerefi, vatan ve milleti uğranda ölenlere şehit denilmektedir. Dinimizde şehitlik makamının çok önemli bir yeri ve önemi vardır.” dedi.
 
İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ise “Bizler Allah’ın takdirine inanarak yaşayan kullardanız. Ancak ülkemizdeki trafik belasına karşı hepimiz elimizden geldiğince bir şeyler yapabiliriz. Bu düşünceyle ailesiyle, toplumuyla, devletimizin tüm kurumlarıyla trafik terörüne dur demeliyiz. Hayatının baharında toprağa verdiğimiz aziz şehidimize, şahsım ve teşkilatım adına Allah’tan rahmet, ailesine sevdiklerine sabır ve başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu. 
 
İlçe Müftüsü Abdüssamet Pat tarafından yapılan duanın ardından şehit cenazesi son kez baba ocağına getirildi. Burada da anne Ayşe Topal başta olmak üzere yakınlarından helallik alındı. Şehit polisin cenaze namazı ise Hocazade Camii’nde öğle namazına müteakiben kılındı. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, şehidin babasına başsağlığı dileklerinde bulundu. Cenaze törenine Vali Şükrü Kocatepe, Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Doğan Belli, Jandarma Komutan Vekili Kıvanç Sağlam, daire amirleri, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memurunun cenazesi, meslektaşlarının omzunda Hocazade Mezarlığı’na götürülerek gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. Cenazede ayakta durmakta güçlük çeken genç polisin ailesini ise devlet erkanı ve yakınları teselli etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam