Gazozdaki böceğe şantaj davası

Kıraathaneye gelen gazozun içerisindeki böceği görünce firmayı arayarak para istediği iddia edilen adama şantaj suçundan dava açıldı.Hakkında 3 yıla kadar hapsi istenen 36 yaşındaki İbrahim Ersoy, bilirkişinin incelemesi için içinde böcek bulunan gazoz şi

Gazozdaki böceğe şantaj davası

Kıraathaneye gelen gazozun içerisindeki böceği görünce firmayı arayarak para istediği iddia edilen adama şantaj suçundan dava açıldı.

Hakkında 3 yıla kadar hapsi istenen 36 yaşındaki İbrahim Ersoy, bilirkişinin incelemesi için içinde böcek bulunan gazoz şişesine savcılığa ibraz ederek, "Oyuna geldim" dedi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesinde ağabeyiyle kıraathane işleten İbrahim Ersoy, sipariş ettiği gazoz şişelerinden birisinin içerisinde böcek olduğunu görünce hemen firmayı aradı. Firma yetkilileri, defalarca kendilerini arayarak para istediği iddia edilen Ersoy'un sesini kayda aldı. Firma, bu kaydı savcılığa delil olarak sunarak, kıraathane işletmecisinin "şantaj" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Savcılık tarafından hakkında 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan Ersoy, içinden böcek çıktığını iddia ettiği şişeyle birlikte adliyeye geldi. Ersoy, kırılmaması için defalarca sarıp gözü gibi koruduğu şişeyi bilirkişi incelemesi için savcılığa teslim etti.

Adliye önünde açıklama yapan Ersoy, "Olaydan sonra firma yetkilileriyle defalarca görüştük. Bize 500 kasa ücretsiz gazoz vereceklerini, karşılığında böcekli gazoz şişesini kendilerine teslim etmemizi istediler. Biz bunu kabul etmeyince görüşmelerimiz sürdü. Onlar bedava gazoz vereceklerini söyledi, ben ise bunu kabul etmedim. En son bir müdür beni arayarak, ne istediğimi sordu. Ben de müdüre para istediğimi söyledim. Onlar da para istememin hukuksuz olduğunu söyleyerek, sesimi kaydedip beni oyuna getirdiler. Sonra da hakkımda suç duyurusunda bulundular. Bana kendileri defalarca geldi" dedi.

BİLİRKİŞİ İNCELEMESİYLE ORTAYA ÇIKACAK

Kendisi hakkında dava açılmadan önce Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na da şikayette bulunduğunu belirten Ersoy, "Bana tesiste herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Ben de şu an içerisinde böcek bulunan şişeyi savcılığa teslim ediyorum. Şişenin ağzı kesinlikle açılmadı. Bu yapılan bilirkişi incelemesiyle de ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Bu arada, 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "şantaj" suçundan ilk kez hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık İbrahim Ersoy, hakkındaki iddiaları yalanladı. Şahitleri dinleyen mahkeme, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) yazı yazılarak, sanık Ersoy'un kullandığı telefonun görüşme kayıtlarının istenmesine karar verdi. Dava, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Bu arada, firmanın üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, adliyeye intikal etmiş bir olayla ilgili konuşmalarının söz konusu olmayacağını ifade ederek, bu tip olayların üretimde son teknolojiyi kullanan tesislerinde gerçekleşmesinin kesinlikle mümkün olamayacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler