Eski Bakan Refaiddin Şahin hayatını kaybetti

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Refaiddin Şahin, tedavi gördüğü Kadıköy Acıbadem Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Şahin, siyasette ve kamu yönetiminde uzun yıllar görev aldı.
Eski Bakan Refaiddin Şahin hayatını kaybetti

Eski bakanlardan Refaiddin Şahin, tedavi gördüğü Kadıköy Acıbadem Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Samsun’da doğdu, Ankara’da eğitim aldı

1939 yılında Samsun’un Terme ilçesinde dünyaya gelen Şahin, eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde tamamladı.

Siyasette ve kamuda önemli görevler üstlendi

Refaiddin Şahin; Büyük Türkiye Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Türkiye Partisi’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Kamu yönetiminde Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Şahin, 19 ve 20. dönemlerde Ordu milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yaptı.

Bakanlık yaptı

Şahin, siyasi kariyeri boyunca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerinde de bulundu. Vefatı, siyaset ve kamuoyunda üzüntüyle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.