Eşine bunları söyleyen yanacak!

Yargıtay'dan ilginç karar: Eşin kilosuyla alay etme boşanma sebebiYargıtay 'ın karara bağladığı bir boşanma davası evli çiftlerin iletişiminin hangi noktalara gelebileceğine ibretlik bir örnek oldu.Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kocanın eşine "Şişko, bana yakı

Eşine bunları söyleyen yanacak!


Yargıtay'dan ilginç karar: Eşin kilosuyla alay etme boşanma sebebi

Yargıtay 'ın karara bağladığı bir boşanma davası evli çiftlerin iletişiminin hangi noktalara gelebileceğine ibretlik bir örnek oldu.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi kocanın eşine "Şişko, bana yakışmıyorsun" diye hakaret etmesini boşanma sebebi saydı.

Bafra 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay'ın verdiği bozma kararına uydu. Karar kesinleşti. Söylenen sözler "duygusal şiddet" olarak değerlendirildi.

Konuya dair bilgi veren Aile danışmanı Fatma Taş, eşine hakaret içeren sözler sarf etmenin aslında kişinin kendi özgüvensizliği olduğuna dikkat çekti.

Fatma Taş: "Bu bir incitme kesinlikle yanlış. O kişinin karakter noktasında düşük olduğunu, özgüvensizliğini, eşinin üzerinde hegemonya kurarak onun kimliğini acıtarak kendini güçle beslemesine neden oluyor."

Aslında bunu her iki taraf da yapıyor.

Taş: "Şimdi burada beyefendi kiloyla ilgili duygusal şiddet uyguluyor ama hanımlar da aktif bir şekilde beylere uygulayabiliyor. Bunun kaynağı da kendi aile lerindeki gördüğü programlar ortaya çıkıyor. Anne babayı eleştirmiş. Baba anneyi eleştirmiş.."

Aile Danışmanı Taş'a göre çözüm aslında çok basit: "Cepheleşmeden duygu ve düşünceleri konuşarak algılayarak arkadaşımızı dostumuzu kaybetmemek adına anlayış ve ilgi gösteriyorsak eşlerle konuşurken de eşimi kaybetmemek adına yuvamı dağıtmamak adına daha iyi ne yapabilirimi konuşmak bence çok daha doğru."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler