Esin öğretmen davasından müebbet çıktı

 Siirt Ağır Ceza Mahkemesi, kazayla uçurumdan düşüp öldüğü öne sürülen öğretmen Esin Güneş'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan eşi Güven Güneş'e müebbet hapis cezası verdi. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde basına kapalı görülen karar duruşmasında tut

Esin öğretmen davasından müebbet çıktı

 

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi, kazayla uçurumdan düşüp öldüğü öne sürülen öğretmen Esin Güneş'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan eşi Güven Güneş'e müebbet hapis cezası verdi.
 
Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde basına kapalı görülen karar duruşmasında tutuklu yargılanan Güven Güneş ile Esin Güneş'in ailesi ve avukatlar hazır bulundu.
 
Savcı ve Esin Güneş'in avukatlarının, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsi yönündeki taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) gelen raporlar doğrultusunda sanık Güven Güneş'in, ''kasten adam öldürme'' suçunu dosyada mevcut nüfus kaydına göre eşi olan bir kişiye karşı işlediği ve suçun işleniş biçimi dikkate alınarak sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine, sanığın yargılama sürecindeki tutum ve davranışları ile verilen cezanın sanık üzerindeki olası etkisi göz önüne alınarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının müebbet hapis cezasına dönüştürülmesine karar verdi.
 
Mahkeme, Güven Güneş'in tutuksuz yargılanan arkadaşı Beşir Üzüm hakkında ise, sanığın yüklenilen suça iştirak ettiğine dair somut ve kesin delil elde edilemediğinden, yüklenilen suçu işlediğinin sabit olmaması sebebiyle beraatine karar verdi.
 
ADALET YERİNİ BULDU
 
Esin Güneş'in annesi Fariye Işık, duruşma sonrasında adliye önünde yaptığı açıklamada, gözyaşları içinde verilen karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Adaletin yerini bulduğuna inanıyorum. Allah'ın bize verdiği sabır ve güç ile 2.5 yıl sabrettim ancak çok şükür sonucunu aldım. Herkese teşekkür ederim'' dedi.
 
Esin Güneş'in avukatlarından Gökçesu Özgül de, Esin Güneş'in eşi Güven Güneş'in kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldığını, ancak bu suçu birlikte işlediklerini düşündükleri arkadaşı Beşir Üzüm'ün beraati yerine planlayarak adam öldürme suçundan ceza alması için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi.
 
Duruşmaya katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da, davanın adaletin yerini bulması açısından Türkiye'de örnek olmasını istediklerini belirtti.
 
KARAR GAYET DOĞAL
 
Güven Güneş'in avukatı Şükrü Açıkbaş, verilen kara saygı duyduklarını belirterek, ''Karar gayet doğal. Özelikle Beşir Üzüm'e verilen beraat kararına taraf olarak sevindik. Müvekkilimle ilgili verilen kararın da Yargıtay'da bozulacağına eminiz. İtiraz dilekçemizi verdik'' diye konuştu.
 
Adliye binası önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına da açıklama yapıldı.
 
Öte yandan duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen Esin Güneş ile Güven Güneş'in yakınları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
 
Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi ile adliye önünden uzaklaştırılan taraflar arasında zaman zaman sözlü sataşma ve gerginlik devam etti.
 
75. Yıl İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olan Esin Güneş, 24 Ağustos 2010'da eşi Güven Güneş ve arkadaşı Beşir Üzüm ile gittiği Aydınlar ilçesinde, ''Kaletülüstat'' olarak bilinen uçurumun dibinde ölü olarak bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam