En ürkütücü meslek onda!

Adı Eric Holler, serialkillersink.net sitesinin sahibi. İşini kısaca özetleyecek olursak, "Amerikalı ünlü seri katillerin kişisel eşyalarını toplayıp satmak" diyebiliriz. Evet, ben de "O nasıl iş öyle" sorusu sordum ve Eric Holler'a internet üzerinden ula

En ürkütücü meslek onda!

Adı Eric Holler, serialkillersink.net sitesinin sahibi. İşini kısaca özetleyecek olursak, "Amerikalı ünlü seri katillerin kişisel eşyalarını toplayıp satmak" diyebiliriz. Evet, ben de "O nasıl iş öyle" sorusu sordum ve Eric Holler'a internet üzerinden ulaştım. Röportaj teklifimi kabul edince aklıma gelen bütün soruları kendisine sıraladım ama bazıları onu kızdırdı ve yanıtlamak istemedi. Aşağıda yanıtlamayı kabul ettiği soruları cevapları var.

Nasıl bir ailede büyüdünüz?
Beyaz çitli bahçesi olan bir evde, orta sınıf bir Amerikan ailesiydik. İlkokuldayken devriye gezme görevindeydim. Derslerimde de oldukça başarılıydım. Sıra dışı bir şey yoktu yani, bildik orta sınıf Amerikan ailesi işte.

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?
Son derece sıradan bir çocukluk geçirdim. Sıradan olması da iyiydi aslında. Evden ilk defa altıncı sınıfta devriye grubuyla birlikte Washington gezisine gitmek için uzaklaştım. Ortaokulda biraz asileştim, KISS ve Black Sabbath gibi grupları dinleyip onlara tapmaya, aynı zamanda seri katillerle ilgili kitaplar okumaya başladım. Hard rock, metal müzik ve seri katiller kısa bir süre içinde benim için takıntı haline geldi.

'AİLEM HİÇ PANİKLEMEDİ'

Etrafınızdaki insanlar, anne babanız buna nasıl tepki gösterdi?
Ortaokuldaydım, haberlerde uzun süre burada, Jacksonville'de yaşayan Henry Lee Lucas'ı gördüm. Hikâyesi çok ilgimi çekti, diğer ünlü seri katillerle ilgili yazılanları okumaya başlamamı sağladı. Ted Bundy bu alana ilgi duymamı sağlayan isimlerden biridir. Sorunun yanıtına gelirsek, ailem o zamanlar bu ilginin benim için ne kadar önemli olduğundan habersizdi. Sonra da beni hiçbir zaman dışlamadı, her zaman desteklediler. Hiç paniklemediler.

Böyle bir iş yapmayı seçerken birtakım insanları kaybedebileceğinizi düşündünüz mü?
Cinayetlere ya da seri katillere olan ilgim, asla bir arkadaşımı ya da işimi yitirmeme neden olmadı. Tam tersine bu benim için yeni arkadaşlıklar ve iş fırsatlarına kapı oldu.

Peki tam olarak kaç yıldır seri katillerle bire bir bağlantı kuruyorsunuz?
1997'de kötü şöhretli katillere mektup yazmaya başladım. Mektup gönderdiğim ilk katil Gece Avcısı lakaplı Richard Ramirez'di. Hemen arkadaş olduk. Dostluğumuz, bu senenin başında o ölene kadar da devam etti.

Bu ilgiyi iş haline getirdikten sonra hangi seri katillerin eşyalarına sahip oldunuz?
İşe ilk başladığım zamanlardan kalma bir eşya yok. Tümü uzun zaman önce satıldı ama Sean Sellers'ın 1998'de benim için yaptığı resim 2010'a kadar bendeydi. Nihayet ondan ayrılmam gerektiğine karar verdim ama benim için önemi büyüktü. Sean çok sevdiğim bir dostumdur.

Koleksiyonunuzun en pahalı parçası hangisi? Kaç dolara satıldı?
John Robinson'ın çocukları eğlendirmek için giydiği Noel Baba elbisesi ve John Wayne Gacy'nin resimleri oldukça pahalı. Kısa süre önce elime Aileen Wuornos'ın imzaladığı iki İncil geçti.

"BEN BİR CANAVAR DEĞİLİM"

Böyle bir iş yapmak, katillere bu kadar yakın olmak sizi ürkütmüyor mu?
Hayır, iletişim halinde olduğum seri katiller bana her zaman çok nazik davranmıştır.

Sıradışı bir merakınız olduğunu siz de kabul ediyorsunuz, peki insanların sıra dışı tepkileriyle karşılaşıyor musunuz?
Çoğu zaman aldığım tepkiler çok destekleyici. Çok fazla nefret mail'i almıyorum, her gün yanımda olan insanlarsa ilgi alanım konusunda son derece destekçi.

Cinayet işlemiş insanlarla bir çeşit empati kuruyorsunuz... Seri katillerin hangi davranışları etkiliyor sizi?
Asla onların yerinde olmadım, dolayısıyla onlarla empati kuramam. Ben bir canavar değilim. Onları bazı açılardan anlıyorum. Yaptığım iş ise yasal biçimde para kazanmak. Toplumun gerçek suça ilişkin nesnelere karşı talebini karşılıyorum.

Aileen Carol Wuornos (29 Şubat 1956-9 Ekim 2002)

Florida'da 1989-1990 arası 7 erkeği öldüren kadın seri katil. Wournos fahişelik yaparken kurbanlarının kendisine tecavüz etmeye kalkıştığını iddia etmiş ve kendini korumak için onları öldürdüğünü söylemişti. 9 Ekim 2002'de Florida'da zehirli iğneyle idam edildi.

Ricardo Leyva Richard Munoz Ramirez (26 Şubat 1960-7 Haziran 2013)

Amerikalı seri katil, tecavüzcü ve hırsız olarak tanınır. Nisan 1984'ten Ağustos 1985'e kadar önce Los Angeles sonra da San Fransisco bölgesinde evlere girip cinayet işledi. Yakalanmasının ardından medyada Night Stalker (Gece Avcısı) olarak anılmaya başladı. Satanist olduğu bilinen Ramirez işlediği suçlar nedeniyle asla pişmanlık sergilemedi. İdam edilmeyi beklediği hücresinde kanserden öldü

Henry Lee Lucas (23 Ağustos 1936-13 Mart 2001)

11 farklı cinayet davasıyla yargılandı. Yakalandıktan kısa bir süre sonra 60 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti, bu sayı mahkeme sırasında 100'e yükseldi. Lucass mahkemenin ardından 3000 kişiyi öldürdüğünü iddia etti. Lucas hapishanede eceliyle öldü.

Ted Bundy (24 Kasım 1946-24 Ocak 1989)

Theodore Robert Cowell, namı diğer Ted Bundy Amerika'nın en ünlü seri katillerinden. Hayatının ilk yıllarında anneannesi ve dedesini annesi ve babası sanıyordu. Gerçek annesini ise ablası... Ölene kadar sayısız tecavüz, adam kaçırma ve nekrofili olayına karıştı. 1974-1978 arasında 7 eyalette 30 cinayet işlediği kesinleşti. Ancak tam sayı hâlâ bilinmiyor. Florida Raiford Hapishanesi'nde elektrikli sandalyeyle idam edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam