En tehlikeli ekmek kapısı

İlçenin Yeni Mahallesi’nde daha önce Yüksekova Yatılı Bölge Okulu Pansiyonu olarak kullanılan binanın yerine yeni bir ilköğretim okulu yapılacak olması nedeniyle yıkım çalışması başlatıldı. Sabah erken saatlerinde başlayan yıkımlar sırasında çok sayıda ço

En tehlikeli ekmek kapısı

İlçenin Yeni Mahallesi’nde daha önce Yüksekova Yatılı Bölge Okulu Pansiyonu olarak kullanılan binanın yerine yeni bir ilköğretim okulu yapılacak olması nedeniyle yıkım çalışması başlatıldı. Sabah erken saatlerinde başlayan yıkımlar sırasında çok sayıda çocuk, okul harçlıklarını çıkarmak için demir toplamanın telaşını yaşadı. Çocuklar, kilosunu 35 kuruşa sattıkları demirleri toplamak için dondurucu soğukta zaman zaman zor anlar yaşadı.

basliksiz-1.20140122160450.jpg

Çalışan iş makinelerinin önüne kadar giden çocuklar betonlardan bin bir güçlükle demir çıkarırken, yanlarında getirdikleri demir kesme makaslarıyla kestikleri demirleri satarak okul harçlıklarını çıkarmaya çalıştıklarını belirten Emrullah B., "Üşüdüğümüzde ateş yakıp etrafında toplanarak ısınmaya çalışıyoruz. Okul çıkışında buraya geliyoruz. İş makineleri yıkım için çalışıyor. Taş düşebilir kafamıza, tehlikelidir ama ne yapalım, demir topluyoruz. Sabahtan beridir buradayız. Ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam