Emniyet'ten polise hafif silah müjdesi

 Emniyet, gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve polislere hafif metal malzemeden üretilen silahlar kazandırmak için önemli bir adım attı. Emniyet, silah şartnamesinde köklü değişikliğe gitti. Çelik gövde şartı yüzünden kapsam dışı tutulan Glock marka silah

Emniyet'ten polise hafif silah müjdesi

 

Emniyet, gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve polislere hafif metal malzemeden üretilen silahlar kazandırmak için önemli bir adım attı.
 
Emniyet, silah şartnamesinde köklü değişikliğe gitti. Çelik gövde şartı yüzünden kapsam dışı tutulan Glock marka silahların ihalelerine girilmesinin önü açıldı.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve polislere hafif metal malzemeden üretilen silahlar kazandırmak için önemli bir adım attı. 30 yıllık silah teknik şartnamesi değiştirildi. Satın alınacak silahların alüminyum ve polimer (hafif metal) gövdeli olabileceği şartnameye dahil edildi.
 
Yeni düzenleme ile Özel Harekat, KOM ve Terörle Mücadele birimlerinden sonra "genel hizmet" kadrosunda görevli 222 bin polise Avusturya yapımı Glock silahı alınabilecek.
 
Mevcut şartnamede silahın tamamının çelik gövdeden üretilmiş olması kuralı nedeniyle Glock gibi birçok yabancı marka silah ihalesine alınmıyordu. Değiştirilen şartname polisin daha hafif silahları daha ucuza almasına imkan tanıyacak.
 
400 GRAM HAFİFLEYECEK
 
Horozu (emniyet mandalı) olmayan silahlarda ihaleye girebilecek, horoz şartı aranmayacak. Silahlarda horozun yanında iğneli emniyet sistemi olabilecek. Tetiğe basıldığında iğne sistemi harekete geçecek. Şartname polise satın alınacak silahlarda 300 ila 400 gram hafiflik sağlayacak. Polisin kullandığı çeşitli markalardaki silahların ortalama ağırlığı 1 kilo 300 gram. Yeni silahlar en fazla 900 gr ile 1 kilo arasında değişecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam