''Emeklilikte kimseye ümit vermedik''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İhracatçılar Meclisi Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu'nca Şanlıurfa'da yaptırılacak Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi'nin tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlad

''Emeklilikte kimseye ümit vermedik''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye İhracatçılar Meclisi Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu'nca Şanlıurfa'da yaptırılacak Hazırgiyim Organize Sanayi Bölgesi'nin tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili soru üzerine Çelik, bu kişilerle bir araya geldiğini hatırlatarak, ''Israrla görüşme talebinde bulundular. Dün de 4 C'lilerle bir araya geldim. Bu talepleri cevapsız bırakmayı doğru bulmuyorum. Onlarla bir araya geliyoruz, görüşüyoruz'' diye konuştu.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Türkiye'de 10 milyon emekli olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
 
''Bahsettiğimiz 5 milyon daha ilave... Bu konu ayaküstü konuşulacak, çözülecek bir konu değil. Şu anda bununla ilgili projeksiyonlar yapılıyor, çalışıyoruz. Avrupa'da benzer uygulamalar var. 'Olabilir mi, bunun bir altyapı çalışmasını yapalım' dedik. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK)görüşürüz, henüz projeksiyon ortaya çıkmış değil. Maliyet hesabı emekliye nasıl yansıyacak, bunlar ortada yok. Bunlar çıktıktan sonra bu görüşülür ve ona göre de karar verilir.
 
Ancak çok zor bir olaydır. Mali açıdan çok ağır müeyyideler getiren bir olaydır. Bu tablo ortaya çıktıktan sonra EKK'da net değerlendirme yapılır ve onlara cevap verilir. Biz kimseye konuşmalarımızda ümit vermedik, 'Böyle bir şey olur' diye bir şey söylemedik. Ancak madem böyle bir talep var. Bu çalışmayı yapalım, bir maliyet hesabını yapalım, ona göre de bilgilendirme yapacağız.''
 
Doğum izni süresinin uzatılması
 
''Doğum izninin 6 aya çıkmasıyla ilgili son gelişmeler nedir?'' sorusu üzerine Çelik, bakanlıklar arasında çalışmanın devam ettiğini kaydetti.
 
Faruk Çelik, hangi alanlarda düzenleme yapılacağı konusunda bakanların görüşmelerinin sürdüğünü anlatarak, ''Ana başlıkları tespit ettik. Diğer başlıklar bakan arkadaşlar arasında görüşme neticesinde netleştirilecek ve sayın Başbakan'a arz edilecek'' ifadelerini kullandı.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler