Ehliyet iadesinde ‘borcu yok' şartı

Alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle ehliyetlerine el konulan sürücüler, borçlarını ödedikten sonra ehliyetlerine kavuşabilecek. Alkol düzenlemesinin de yer aldığı 6487 sayılı yasa gereği, yasal süre doldurulduktan sonra sürücülerden cezalarını ödedikl

Ehliyet iadesinde ‘borcu yok' şartı
Alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle ehliyetlerine el konulan sürücüler, borçlarını ödedikten sonra ehliyetlerine kavuşabilecek.
 
Alkol düzenlemesinin de yer aldığı 6487 sayılı yasa gereği, yasal süre doldurulduktan sonra sürücülerden cezalarını ödediklerine dair belge de istenecek.
 
Digital ortama geçilinciye kadar bu işlem vergi dairelerinden alınan makbuzlar aracılığıyla gerçekleştirilecek. Emniyet yetkilileri, 12 Haziran Çarşamba gününden itibaren hayata geçirilecek uygulamayla ilgili vatandaşları olası mağduriyetler konusunda uyardı. Yetkililer, "Türkiye genelinde, alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle ehliyetleri geri alınan sürücüler, yasal bekleme süresinin haricinde vergi dairesinden alınacak 'borcu yoktur' yazısı ile müracaat edebilecek. Bu yazıyı getirmeyen sürücülere ehliyetleri verilmeyecek." uyarısında bulundu.
 
TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edilen 24/5/2013 tarihli ve 6487 sayılı "Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 36, 48 ve EK 13'üncü maddelerinde değişiklikleri içeren kanun Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu nedenle, 2918 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerinin uygulanmasına dair bir dizi düzenlemeye gidildi.
 
Alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle ehliyetlerine el konulan sürücülerle ilgili düzenleme şöyle; Alkollü olarak araç kullandığı tespit edilerek sürücü belgeleri geçici olarak geri alınanların sürücü belgelerinin süresi sonunda iade edilebilmesi için Karayolları Trafik Kanunu'na istinaden (48'inci madde ve diğer bütün maddelere istinaden verilmiş cezaların tahsil edilmiş olması zorunludur.) verilmiş olan idari para cezalarının tamamının tahsil edilmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle, sürücü belgelerinin teslimatı sırasında trafik idari para cezası olmadığına dair vergi dairesinden alınmış belgenin ibraz edilmesi istenecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam