Düzce'den seçmeli bisiklet dersine destek!

 Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, bisiklet dersinin 5. sınıflardan itibaren başlayarak seçmeli olarak okutulmasına ilişkin, "Hükümetin bu girişimini taktirle karşılıyoruz. Gençlerimize hayırlı olsun'' dedi.Ulaş yaptığı açıklamada, söz konus

Düzce'den seçmeli bisiklet dersine destek!

 Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, bisiklet dersinin 5. sınıflardan itibaren başlayarak seçmeli olarak okutulmasına ilişkin, "Hükümetin bu girişimini taktirle karşılıyoruz. Gençlerimize hayırlı olsun'' dedi.
Ulaş yaptığı açıklamada, söz konusu karar ile  2013-2014 öğretim yılından itibaren 5’inci sınıflardan başlamak ve kademeli olarak diğer sınıflarda uygulanmak üzere bisiklet, basketbol, tenis, okçuluk ve atletizm derslerinin seçilebileceğini belirtti.
Bisikletle birlikte 6 spor dersinin bu eğitim-öğretim yılında 5'inci sınıflarda, gelecek yıl ise 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak eğitime dahil olacağını ifade eden Ulaş, doğa sporları grubundan seçilen bisiklet dersinde, bisiklete özgü hareket yetkiliği gelişimi ile öğrencilerin denge, pedal çevirme, direksiyon, doğru sürüş, doğru vites seçimi gibi bisiklete özgü hareket becerileri, hareket kavram ve ilkelerini, bisiklete özgü streteji ve taktikleri öğrenmeleri ve geliştirmelerinin hedeflendiğini kaydetti.
Derslerin 36 hafta olarak bir öğretim yılını kapsayacağını ifade eden Ulaş, ''Öğretmenler birinci eğitim öğretim dönemin de öğrencilerde bisikletle ilgili hareket yetkinliği, fiziksel ve psikolojik uyum, spor bilgisi, öz yönetim, sosyal ve düşünme becerine altyapı oluşturmaya çalışacak. İkinci eğitim öğretim döneminde ise birinci eğitim öğretim döneminde öğrenilen bilgi ve beceriler öğrenci merkezli bir ortamda geliştirilecek. Hükümetin bu girişimini taktirle karşılıyoruz. Gençlerimize hayırlı olsun'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler