Dövme abdeste engel midir?

Son günlerde abdest alırken çekilen fotoğrafıyla gündem olan Athena Gökhan'ın, kendisi kadar dövmeleri de tartışılmaya başlandı."DİNİMİ YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUM"Abdest alırken çekilmiş bir fotoğrafıyla özellikle sosyal medyada günün konusu olan Gökhan Özoğuz,

Dövme abdeste engel midir?

Son günlerde abdest alırken çekilen fotoğrafıyla gündem olan Athena Gökhan'ın, kendisi kadar dövmeleri de tartışılmaya başlandı.

"DİNİMİ YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUM"

Abdest alırken çekilmiş bir fotoğrafıyla özellikle sosyal medyada günün konusu olan Gökhan Özoğuz, 'hassas' diye nitelendirdiği dini konulara asla girmiyor. Fotoğrafının sosyal medyaya düşmesinden sonra da dua eden bir başka fotoğrafını yayınlayan Gökhan Özoğuz, altına da şu notu düşmüştü: "Dini konular çok hassas, farklı yöne çekilmesinden korktuğum için yorum yapmayacağım. Namaz, abdest veya dua için dövme engel değil. Evet ben Müslümanım ve dinimi yaşayabildiğim kadar yaşamaya çalışıyorum."

NİHAT HATİPOĞLU'NDAN YANIT

Athena Gökhan'ın dövmeleri ilahiyatçıları da ikiye böldü. Bazı isimler dövmeyle abdestin kabul olmayacağını savunurken bazıları da dövmenin abdeste engel olmadığını belirtti. Bu konuda yorumu en çok merak edilen isimlerden biri de Nihat Hatipoğlu'ydu. Yaptığı televizyon yayınlarıyla izlenme rekorları kıran Hatipoğlu, dövmeli abdest olmaz eleştirilerine Instegram hesabından paylaştığı video ile yanıt yanıt verdi. Dövmenin abdeste engel olmadığını belirten Hatpoğlu "Altını çizerek öylüyorum dövme abdeste ve gusüle engel değildir. Bazı arkadaşlarımız arayıp 'hocam siz dövme abdeste engeldir derseniz yaptırmazlar' diyorlar. Ben nasıl yalan söyleyeyim? Burası bir emanettir. Millet bize güveniyor soruyor. Biz doğruyu söylemek zorundayız." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam