Diyarbakır'ın gündemi farklı...

"Dünya Medeniyetler Kraliçesi" yarışmasının birbirinden güzel adayları Diyarbakır'ı gezdi.Onursal Başkanlığını Süha Özgermi'nin yaptığı, 21 ülkeden 22 güzelin katılacağı Miss Civilization Of The World Yarışması, 7 Nisan'da Diyarbakır'da gerçekleştirilecek

Diyarbakır'ın gündemi farklı...

"Dünya Medeniyetler Kraliçesi" yarışmasının birbirinden güzel adayları Diyarbakır'ı gezdi.

Onursal Başkanlığını Süha Özgermi'nin yaptığı, 21 ülkeden 22 güzelin katılacağı Miss Civilization Of The World Yarışması, 7 Nisan'da Diyarbakır'da gerçekleştirilecek.
 
YARIŞMA ÖNCESİ TARİH TURU
 
Yarışmaya katılacak olan aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Rusya, Tataristan, Hollanda ve Belçika'nın da bulunduğu ülkelerin yarışmacıları, Diyarbakır'a geldi. Yarışmacılar, tarihi On Gözlü Köprü ve Kervansaray Oteli'ni gezdi. Yarışma ile ilgili Kervansaray Oteli'nde gazetecilere açıklama yapan Özgermi, yarışmayı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle 7 Nisan'da düzenleyeceklerini söyledi.
 
BURASI BİR NİMETTİR
 
1948 yılında Diyarbakır'da askeri hakimlik yaptığını ve Diyarbakır futbol takımında oynadığını, bu nedenle kente karşı özel bir ilgisi olduğunu ifade eden Özgermi, şöyle dedi: "Burada olduğum için çok heyecanlıyım. Diyarbakır benim için unutulmaz hatırası olan bir kent. Tarih dolu, insanları sevgi ve dostluk dolu bir şehirdir. Burası dünyanın gözü üzerinde olan her şeyiyle fevkalade bir yer. Bu demektir ki bundan sonraki yarışmayı da burada yapacağız.
 
Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışması'nı Diyarbakır'da yapmamızın sebebi, Diyarbakır dünya medeniyetlerinin merkezidir, Mezopotamya'nın merkezidir. Bunu dünyaya belirtmek, dünyaya aksettirmek için görev aldım. Bunda da muvaffak olursam 91 yaşımın en mutlu senesi olacak benim için. Çünkü, burası dünya tarafından bilinmesi gereken bir nimettir."
 
GÜZELLER TEREDDÜTSÜZ GELDİ
 
Bugüne kadar yaptığı her yarışmada, yarışmacıların gelmeden önce birçok soru sorduğunu, ancak Diyarbakır'da yapacakları bu organizasyona katılan güzellerin hiçbir şey sormadan Diyarbakır'a geldiğini ifade eden Özgermi, "Hatta paramız bitti, 22 güzelden fazla çağıramadık iki gün evvel Hollanda ve Belçika güzeli arkadaşlarıma müracaat etmiş demiş ki 'kendi biletimizi alıp gelelim' bu çok mühim bir şey.
 
Demek ki bu Diyarbakır'ın dünyadaki iyi yüzünü tanıtıyor, biz de buna bir katkı yapalım diyoruz. Bu katkı dünya güzellerinin buraya gelmesi ile olur, ama basına da çok önemli iş düşüyor. Göreceksiniz buradan giden bütün dünya güzelleri memleketlerine iner inmez televizyonlarda 'Süha bey teşekkür ederiz, dünyanın en güzel yerine götürdünüz bir daha ne zaman gidelim' diyecek" şeklinde konuştu.
 
TÜRKİYE'Yİ HAZAL TEMSİL EDECEK
 
Türkiye adına yarışacak olan Hazal Ejal, 26 yaşında olduğunu yarışmada Türkiye'yi temsil edeceğini kaydetti. Diyarbakır'a bugün geldiklerini ve şimdiye kadar her şeyin çok güzel gittiğini anlatan Ejal, "Yarışmaya katılan bütün arkadaşlar çok hoş. Hepimiz iddialıyız. Kendime özel bir iddiam yok. Daha önce Diyarbakır'a iki kez nevruz için geldim. Çok yabancı olduğum bir yer değil, çok seviyorum. Gezilecek çok yeri var, yarışmanın burada olması benim için ayrıca önemli. Türkiye'de böyle tarihi bir şehirde yapılması çok özel. Diyarbakırlılara da çok güzel bir kentiniz var, değerini bilin demek istiyorum" dedi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam