Devrimci karargah örgütüne son darbe

 Biri ölü, 3'ü sağ yakalanan örgütün 6 kişilik lider listesindeki iki isimin de PKK kamplarınada eğitim aldığı ortaya çıktı. Selimiye Kışlası'na 2008 yılında düzenlenen havanlı saldırıyla adını duyuran ve Bostancı'da büyük bir çatışmada lideri öldürülen 7

Devrimci karargah örgütüne son darbe

 

Biri ölü, 3'ü sağ yakalanan örgütün 6 kişilik lider listesindeki iki isimin de PKK kamplarınada eğitim aldığı ortaya çıktı.
 
Selimiye Kışlası'na 2008 yılında düzenlenen havanlı saldırıyla adını duyuran ve Bostancı'da büyük bir çatışmada lideri öldürülen 7 yıllık Devrimci Karargah örgütünin lider kadrosundan 2 isim daha yakalandı. İstanbul polisinin operasyonuyla yakalanan 2 kişi ile birlikte Devrimci Karargah örgütünün lider kadrosundan aranan kalmadı.
 
KIŞLAYA SALDIRI
 
İstihbarat birimleri, 2008 yılının ağustos ayında Karacaahmet Mezarlığı'ndan ateşlenen 4 havan mermisi Selimiye Kışlası'na atılması olayını üstlenen örgüt hakkında detaylı inceleme başlattı. 2005'te kurulduğu ve DHKP-C lideri Dursun Karataş'ın ölümünün ardından örgütten kopan isimlerin yönettiği belirlenen Devrimci Karargah örgütünün eğitim sahasının ise PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan kırsal alanı olduğu polis tarafından deşifre edildi.
 
O günden sonra Devrimci Karargah örgütü İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Sol Büro Amirliği'nin üzerinde en çok çalıştığı örgüt halini aldı. Örgütle ilgili teknik ve fiziki takiplerin ardından 2009'in nisan ayında operasyon kararı alındı. Bostancı ve Ümraniye'de bulunan adreslere eş zamanlı baskın düzenleyen terör ekipleri Bostancı'da bir evde beklenmedik bir direnişle karşılaştı. Örgütün lideri olduğu belirlenen Orhan Yılmazkaya polisle çatışmaya girince Bostancı'da çatışma çıktı. Çatışmada Emniyet Amiri Semih Balaban şehit oldu, çatışma alanından geçen Mazlum Şeker(16) isimli vatandaş hayatını kaybetti. Çatışma sonrasında Yılmazkaya da ölü ele geçirildi.
 
TEK TEK YAKALANDILAR
 
Bu operasyon sonrası Yılmazaya ile birlikte 6 kişilik bir lider kadrosu olduğu belirlendi. İstihbarat birimleri Yılmazkaya'nın ölü ele geçirilmesinin ardından lider kadrosundaki 3 ismi de çeşitli operasyonlarla yakaladı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün geçtiğimiz hafta düzenlediği operasyon ise 7 yıllık Devrimci Karargah örgütüne bitirici darbeyi vurdu. Ahmet K. İstanbul'da, İbrahim K. ise Van'da düzenlenen operasyonla yakalandı. PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan kamplarında silahlı ve bombalı eğitim aldıkları belirlenen bu 2 ismin yakalanmasıyla Devrimci Karargah örgütü fiilen bitmiş oldu. Türkiye içerisinde yönetici kadrosundan kimse kalmayan örgütün lideri olduğu iddia edilen Serdar Kaya ise Avrupa ülkelerinde hala kaçak olarak yaşıyor.
 
5 YIL ÖNCE ADINI DUYURDU
 
Türkiye Ergenekon operasyonları sürecinde, daha önce adını hiç duymadığı bir örgütle 2008 yılının ağustos ayında tanıştı. Karacaahmet Mezarlığı'ndan ateşlenen 4 havan mermisi Selimiye Kışlası'na atıldı. Saldırının ardından internetten açıklama yapılan açıklamayla olayı Devrimci Karargah örgütü üstlendi. Türk kamuoyu böylece Devrimci Karargah ismini ilk defa duydu.
 
İŞTE EYLEMLERİ
 
* 7 Ağustos 2008: Devrimci Karargah üyeleri, Karacaahmet Mezarlığı içerisinde kurulan düzenekten 1. Ordu Komutanlığı'na bağlı Selimiye Kışlası'na havan topu ile saldırı düzenlenme girişiminde bulundu. Atılan 4 havan mermisinden 3'ü mezarlıkta ağaçlara düşerek patladı, diğeri Selimiye Kışlası'nın 500 metre yakınında çöp kamyonuna isabet etti. Saldırıda çöp kamyonuna isabet eden merminin yaydığı şarapneller 4 kişiyi yaraladı. Saldırının Devrimci Karargah'a bağlı Şehit Ongan Müfrezesi tarafından düzenlendiği açıklandı.
 
* 23 Ağustos 2008: Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'na termos içerisine yerleştirilen zaman ayarlı ve parça tesirli bomba fünyeyle patlatıldı. Bombanın patlamaya 22 dakika kala etkisiz hale getirilmesi olası bir facıalı önledi.
 
* 1 Aralık 2008: Sütlüce'deki AK Parti İl Başkanlığı'na kargo ile yollanan bir paket X- ray cihazından ikinci kez geçişi esnasından patladı. Saldırıda 5'i polis 12 kişi yaralandı. Ağır yaralanan polis memuru Hüsnü Uyan 29 Aralık 2008'de yaşamını yitirdi.
 
* 12 Ocak 2009: Bir bankanın Beşiktaş şubesine bombalı saldırı düzenledi. Patlama sonrası bankada maddi hasar meydana geldi.
 
İlk lideri öldürüldü
 
* 27 Nisan 2009: İstanbul emniyetinin Devrimci Karargâh örgütünün Bostancı'daki bir hücre evine yaptığı operasyonda güvenlik güçleri ve örgüt yöneticisi Orhan Yılmazkaya arasında çatışma çıktı. 6 saat süren ve televizyonlardan canlı yayınlanan çatışmada emniyet amiri Semih Balaban ve 16 yaşındaki Mazlum Şeker yaşamını yitirdi. Aralarında 8 polis memurunun bulunduğu 10 kişi yaralandı. Örgüt yöneticisi Orhan Yılmazkaya ölü ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler