Define için çuvalla para döktü

 Mersin'de, Hataylı madenci 55 yaşındaki Hikmet Rençber tarafından başlatılan define kazısı 3 iş makinesiyle sürüyor. Yaklaşık 1 ay önce başlatılan kazı çalışmaları için bugüne kadar 300 bin lira harcandı. Merkez Toroslar İlçesi Çavuşlu Mahallesi'nde 14 M

Define için çuvalla para döktü

 

Mersin'de, Hataylı madenci 55 yaşındaki Hikmet Rençber tarafından başlatılan define kazısı 3 iş makinesiyle sürüyor. Yaklaşık 1 ay önce başlatılan kazı çalışmaları için bugüne kadar 300 bin lira harcandı.
 
Merkez Toroslar İlçesi Çavuşlu Mahallesi'nde 14 Mart'ta başlatılan define kazısı sürüyor. Zaman zaman, hava şartları nedeniyle çalışmaların durduğu kazı alanında, hummalı çalışma sürüyor. Yaklaşık 1 aydır süren kazı çalışmaları için bugüne kadar yaklaşık 300 bin lira harcayan Hikmet Rençber, sert zeminin kendilerini zorladığını söyledi. Rençber, "Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
 
29 gündür çalışıyoruz fakat doğanın azizliği nedeni ile çalışmamızı 10 gün geriye götürdü. Hedefimiz bir aydı ama kötü hava şartları sebebiyle 10 günlük yeni çalışma izni aldık. Hava şartları iyi gittiği takdirde, 3-4 gün içinde işimiz sonuçlanacak. Umudumuz sürüyor, bu yönde bir endişemiz yok. 4-5 gün sonra, bütün ülke burada yaşananları seyredecek. Herkesin de takdirini almış olacağız. Zemini de sayarsak, 3-4 metrelik bir derinliğimiz kaldı. Zemin, zamanla aldığı oksijen nedeniyle sertleşmiş durumda. Aşağıdaki zemin, üst bölgedeki zemin gibi değil. makineler zorlanıyor. Günde 10-15 santimetre civarında ancak yol alabiliyoruz" dedi.
 
'HARCAMA NORMAL'
 
Rençber, kazı için yapılan harcamayı normal bulduğunu da belirterek, "Harcanan 300 bin lira büyük bir servet değil. Biz madenciler ruhsat aldığımız zaman, bu parayı sadece ruhsat için harcıyoruz. Bunun çalışması, şantiyesi, alet edevatı; bunları hesapladığınız zaman 400-500 bin lirayı buluyor. Bu kazıyı da bir madencilik olayı gibi düşünün. Burada da değerli metal olmasından dolayı, bu harcamayı yaparak riske girdik. Temennimiz bu işin semeresini alacağız. Bunda da herhangi bir sıkıntımız yok. Başta nasıl iddia ettiysem, bu iddiamı sürdürüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler