Çocuklara ilaç verip tecavüz ediyorlar!

Pozantı ve Şakran’ın ardından Antalya’daki çocuk cezaevleri için de korkunç iddialar ortaya atıldı… Pozantı, Şakran çocuk cezaevlerinin ardından Antalya’daki çocuk cezaevlerinden de “tecavüz” çığlığı yükseldi. CHP Cezaevi İzleme Heyeti’nin Antalya L Tipi

Çocuklara ilaç verip tecavüz ediyorlar!
Pozantı ve Şakran’ın ardından Antalya’daki çocuk cezaevleri için de korkunç iddialar ortaya atıldı…
 
Pozantı, Şakran çocuk cezaevlerinin ardından Antalya’daki çocuk cezaevlerinden de “tecavüz” çığlığı yükseldi.
 
CHP Cezaevi İzleme Heyeti’nin Antalya L Tipi Cezaevi’ndeki inceleme raporunda, cezaevinde kalan çocukların içeceklerinin içine “ilaç konularak” defalarca “taciz ve tecavüz yaşandığı” belirtilerek yaşanan tablo “Pozantı’dan beter” sözleriyle ifade edildi.
 
CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri Nurettin Demir, Veli Ağbaba ve Özgür Özel Antalya L Tipi Cezaevi ile ilgili iddiaların kamuoyuna yansımasının ardından, önceki gün söz konusu cezaevini mercek altına aldı. Raporda çocuk ve genç tutuklu-hükümlülerle yapılan görüşmelerle ilgili şu tespitlere yer verildi:
 
‘Savcılığa ifade verdik’: Mağdur çocuklardan biri, başka bir arkadaşının yaşamış olduklarına ilişkin başvuruda bulunduklarını, cezaevi idaresine konunun bildirildiğini ve bu konuda savcıya ifade verdiklerini söylemiştir. Buna rağmen, tecavüz ettiği ileri sürülen şahsın cezaevi idaresince hiçbir işlem yapılmadan Eskişehir’e sevk edildiği iddia edilmektedir.
 
‘İntiharı düşündüm’: Revire çıkmakta zorlandıklarını belirten mağdur çocuklar “idareden çok şikâyetçiyiz, herkes şikâyetçi” diyerek cezaevi yönetimine yönelik sıkıntıları anlatmıştır. Mağdurlardan biri, bu süreç içinde intihar etmeyi bile düşündüğünü ifade etmiştir.
 
Revir demek 3 ay tecrit demek: Psikolojisi bozulduğu için revire kapatıldığını söyleyen mağdur; 3 ay kaldığı revirde güneşi görmeden, kimseyle konuşmadan yaşadığını ifade etmiştir. Revire sevk edilmenin, tecavüz vakalarının ortaya çıkmasını engellemek için, üzerini kapatmak için kullanıldığını söyleyen mağdur, doktor raporlarının bile gerçeği yansıtmadığını ifade etmiştir. Çünkü çıkan raporların hepsinin “temiz” olduğunu iddia etmektedir.
 
İlaç sersemletip...: Mağdurlar psikolojik tedavisi olan mahkûmların ilaçlarını içmeyerek biriktirdiklerini iddia etmekteler. Bu mahkumların, biriktirdikleri ilaçları daha sonra çocuklara verdiği ve böylelikle çocukları sersemleterek tecavüze yeltendikleri iddiası mevcut. Mağdurların beyanına göre yetişkin mahkûmlar, çocuklara kendilerine masaj yapmasını söylüyor ve “masaj yaptırırken tecavüze teşebbüs ediyorlar.”
 
Tecavüzler “lavabolarda”: Pozantı Cezaevi’nde yaşananlardan çok daha korkunç olayların olduğunu söyleyen mağdur, daha önce de çocuk koğuşunda 13 çocuğa tecavüz ettiğini kendisine anlatan birisinin olduğunu söylemiş ve “tecavüz” vakalarının “lavabo” olarak bilinen yerlerde olduğunu aktarmıştır.
 
İdare hep örtbas etti: Yaşanılan olayların hep örtbas edildiğini söyleyen mağdur, “İtiraz edeni dövdüler. Hücrelerde de dövdüler” ifadesini kullanmıştır.
 
“Kendini asarsan as, kurtulursun”: Çok zor bir süreç geçirdiğini söyleyen mağdur, idari görevlilerin baskı yaptığını ve hatta “Kendini asarsan as, kurtulursun” dediklerini aktarmıştır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler