Çocuklar şüpheli, babalar tanık

 Terör örgütü DHKP/C yönelik yürütülen soruşturmalarda ilk iddianame mahkemeye gönderildi. Örgütün gençlik yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede 18’i tutuklu 30 şüpheli yer aldı.  Çocuklarını örgütten kurtarmak için verdikleri mücadele ile kamuoyun

Çocuklar şüpheli, babalar tanık

 

Terör örgütü DHKP/C yönelik yürütülen soruşturmalarda ilk iddianame mahkemeye gönderildi. Örgütün gençlik yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede 18’i tutuklu 30 şüpheli yer aldı. 
 
Çocuklarını örgütten kurtarmak için verdikleri mücadele ile kamuoyunun gündemine gelen babalar İsmail Ercan ve Hüseyin Yücel iddianamede tanık olarak yer alırken, çocukları Berk Ercan ve Duygu Yücel şüpheli oldu. Çocukların 20 yıla kadar hapsi isteniyor.
 
 
DHKP-C’YE İLK İDDİANAME
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu yıl terör örgütü DHKP/C yönelik birçok operasyon düzenlendi. Bazı avukatların da tutuklandığı operasyonlar kapsamında DHKP/C’nin gençlik yapılanmasına yönelikte operasyonlar gerçekleştirildi. Terörle Mücadele Kanunu’yla yetkili 3 savcı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında ilk iddianame DHKP/C’nin gençlik yapılanmasına yönelik hazırlandı.
 
18’İ TUTUKLU 30 ŞÜPHELİ
 
İstanbul Cumhuriyet Savcısı İdris Kurt tarafından örgütün gençlik yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede 18’i tutuklu 30 şüpheli yer aldı. Yaklaşık 300 sayfalık iddianamede şüpheliler “Terör örgütü DHKP/C’nin üyesi olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmakö ile suçlandı. İddianamede şüphelilerin “terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla, “terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.
 
İDDİANAME MAHKEMEDE
 
20 klasör delili olan iddianame Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan tarafından onaylandı ve iddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin iddianamenin kabul ya da reddi için 15 günlük süresi bulunuyor.
 
ÇOCUKLARI ‘ŞÜPHELİ’, BABALARI ‘TANIK’
 
Operasyonlar kapsamında tutuklanan çocukları Duygu Yücel ve Berk Ercan’ı kurtarmak için mücadele veren baba İsmail Ercan ve baba Hüseyin Yücel de iddianamede yer aldı. İki babanın tanık olarak verdikleri ifadeler, şüphelilerin aleyhine delil olarak iddianamede yer aldı. İddianamede şüpheli olarak yer alan Duygu Yücel ile Berk Ercan’ın babalarının televizyon kanallarındaki “Örgüt çocuklarımızı kandırdı" sözleri de iddianamenin delilleri arasına girdi
 
11 ÇELİK KAPI İDDİANAMEDE
 
Operasyon sırasında gündeme gelen "11 çelik kapı" da iddianamede yer buldu. Gençlik Federasyonu Derneği'ne ait Okmeydanı’ndaki 3 katlı binanın örgütün ana merkezi olduğu anlatıldı. Yapılan baskınlarda binada 11 çelik kapının bulunduğuna ve duvarlara çelik zırh giydirildiğine de iddianamede yer verildi. Örgüte ait birçok dokümanın saklandığı ifade edilen bu binada gençlere örgütsel eğitim verildiği vurgulandı.
 
AVUKATLARIN SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR
 
Öte yandan Avukat Taylan Tanay ve Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında olduğu 9 avukatın tutuklandığı soruşturma halen devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam