Çocuk Oyunları Ligi düzenledi

 ÇOSKK Mendil Kapma Federasyonu Edremit İlçe Temsilciliği tarafından ilk kez Edremit’te düzenlenen Çocuk Oyunları Ligi başladı. Edremit Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan MKF İlçe Temsilcisi İlkay Demirbaş, "Geçmişte hepimizin soka

Çocuk Oyunları Ligi düzenledi

 

ÇOSKK Mendil Kapma Federasyonu Edremit İlçe Temsilciliği tarafından ilk kez Edremit’te düzenlenen Çocuk Oyunları Ligi başladı.
 
Edremit Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan MKF İlçe Temsilcisi İlkay Demirbaş, "Geçmişte hepimizin sokaklarda birbirinden değişik oyunlar oynayarak mutlu büyüdük. Bizlerin oynadığı bu oyunları artık yeni nesil çocukların oynamadığını hepimiz biliyoruz. Bizlerin gözlerindeki o mutluluk ışığını çocuklarımızda göremiyoruz" dedi. 
 
Çocukların bilgisayar oyunlarına esir durumda ve dört duvar arasında sıkışıp kaldıklarına dikkat çeken Demirbaş, "Günümüzde dışarı çıkıp oyun oynayan çocuk sayısı parmakla sayılacak kadar azaldı. Bizlerde bu sıkıntıları bildiğimizden, geleceğimiz olan bu çocuklarımızı sanal alemin kirli dünyasından bir nebze uzaklaştırabilmek amacıyla, çocuklarımız için bu oyunları derleyip kurallarını yazdık ve çocukların sokaklarda oynadığı mendil kapmaca ve seksek oyunlarının oynanacağı ligi düzenledik. Ligimizi düzenlemede emeği geçen maddi manevi bizi destekleyen herkese oyun liderlerimize ve oyun hakemlerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 
 
"Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na bağlı Mendil Kapma Federasyonu İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen böylesi güzel organizasyona imza atan, emek veren, katılan bu duyguları yaşayan ve yaşatan herkesi kutluyorum." ifade eden Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürü (EHEM) İsmail Damar da, geleneksek çocuk oyunlarının unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımızı yaşatılması yeni nesillere aktarılması amacıyla Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilçemizde 'Okullar Hayat Olsun Etkinlikleri' adı altında Çocuk Oyunları Kursları açılmıştır. 7 okulda açılan 11 kursumuzda 323 öğrencimizin halen eğitimi sürmektedir" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam