Ceza alan şoförün sigortası garanti

Trafik polisinden ceza yiyen ya da yol denetimlerinde kaydı yapılan araçların sürücü bilgisi anında SGK'ya iletilecek. SGK sigortasız sürücülere otomatik sigorta yaparken kayıtsız ticari araç sahiplerini de kayda alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayı

Ceza alan şoförün sigortası garanti
Trafik polisinden ceza yiyen ya da yol denetimlerinde kaydı yapılan araçların sürücü bilgisi anında SGK'ya iletilecek. SGK sigortasız sürücülere otomatik sigorta yaparken kayıtsız ticari araç sahiplerini de kayda alacak.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı çalıştırılan vatandaşları sigortasızlıktan kurtarmak amacıyla yeni bir çalışma başlattı.
 
Yol denetiminde takip
 
Tüm yol denetimlerini kapsayan sistem kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik polislerinin ceza kestiği araçların şoförleri ve ticari araçların sahiplerine ilişkin tüm bilgiler ile ceza tutanaklarını SGK'ya bilgisayar ortamında gönderecek.
 
 Aynı şekilde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da yol teknik denetimlerinde kontrol ettiği tüm ticari araçların şoförleriyle varsa diğer personele ait bilgileri yine aynı yöntemle aktaracak.
 
Araçta kim varsa 
 
SGK, trafik polisleri ile Ulaştırma Bakanlığı denetim birimlerinden gelen bilgiler doğrultusunda, bu kişilerin sigorta kayıtlarını bilgisayar ortamında araştıracak.
 
Şoför ve araçlarda çalışan diğer personel arasında sigorta kaydı bulunmayanların otomatik olarak sigorta kaydı yapılıp işverenden primlerinin yatırılması istenecek. Denetime yakalanan ticari araç sahipleri arasından 'işveren' kaydı bulunmayanların da SGK'ya kaydı yapılacak.
 
10 bin kişilik ordu
 
Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK arasında denetim birimlerinin kayıtlarındaki işyeri ve sigortalılara ait tüm bilgilerin ortak bir sistem üzerinden, denetime uygun şekilde görüntülenmesi sağlanacak. Bu amaçla iki bakanlık arasında imzalanan protokol yürürlüğe girdi. Yeni çalışmayla iki bakanlık ve SGK'nın elinde bulunan toplam 10 bin kişilik denetim ordusu tek bir havuzda toplanmış olacak.
 
MÜDÜRE ASGARi ÜCRET DENETiMi
 
SGK, kayıtlı çalışanları düşük ücretten göstererek prim kaçıranlara yönelik geliştirdiği meslek kodu sisteminde sona gelindiği bildirildi. Bu yöntemle her meslek grubunda çalışan ve değişik unvanlardaki personelin maaşları bilgisayar ortamında inceleniyor.
 
Bunun sonunda asgari ücretle çalışıyormuş gibi gösterilen müdür, şef gibi personelle, yüksek gelir getiren işlerdeki düşük ücret bildirimleri ortaya çıkarılarak düzeltme işlemleri yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler