Cep sohbetleri sinirlendiriyor!

Cep telefonu konuşmaları, çevredeki insanlara kulak misafiri olmaktan daha fazla rahatsızlık veriyor.ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, cep telefonu ile yapılan konuşmalar, çevredeki kişilere iki kişi arasındaki konuşmaya kulak misafiri olmaktan daha fa

Cep sohbetleri sinirlendiriyor!

Cep telefonu konuşmaları, çevredeki insanlara kulak misafiri olmaktan daha fazla rahatsızlık veriyor.


ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, cep telefonu ile yapılan konuşmalar, çevredeki kişilere iki kişi arasındaki konuşmaya kulak misafiri olmaktan daha fazla rahatsızlık veriyor. San Diego Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, cep telefonu ile konuşmaların, konuşmayı çevreden duyan kişilerin hafızasında normal konuşmalardan daha fazla yer ettiği sonucuna varıldı. Araştırma sonucu elde edilen bulguların, iş yerleri, ulaşım ve kamu alanlarının düzenlenmesine etkileri olabileceği ifade edildi.
"PLOS ONE" dergisinde yayımlanan araştırma 149 üniversite öğrencisi üzerinde yapıldı. Araştırmaya katılan kadın ve erkeklerden çeşitli kelime bulmacaları çözmeleri istendi. Katılımcılara okuma ve anlamaya yönelik bir araştırmaya katıldıkları söylendi. Soruları çözerken kasıtlı olarak katılımcıların dikkati dağıtıldı.


Katılımcılardan yarısının bir cep telefonu konuşmasına, diğer yarısının ise iki kişi arasındaki bir konuşmaya kulak misafiri olması sağlandı. Bunun sonucunda, cep telefonu konuşmasını dinlemek zorunda kalanların, diğerlerinden daha fazla rahatsız olduğu sonucuna varıldı.
Ancak bulmacalarda her iki grubunda eşit derecede başarı yakaladığı saptandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam