Camilere ibadeti engellemeyen halı....

Vatandaşlar, halı ve seccadelerdeki motiflerin namaz sırasında dikkatlerini dağıttığını belirtti.Vatandaşlar, halı ve seccadelerdeki motiflerin namaz sırasında dikkatlerini dağıttığı şikayetinde bulununca, Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Diyanet

Camilere ibadeti engellemeyen halı....

Vatandaşlar, halı ve seccadelerdeki motiflerin namaz sırasında dikkatlerini dağıttığını belirtti.

Vatandaşlar, halı ve seccadelerdeki motiflerin namaz sırasında dikkatlerini dağıttığı şikayetinde bulununca, Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti.
 
Diyanet, il müftülüklerine gönderdiği genelge ile "Camilerin halı ihtiyacı karşılanırken saf düzenini ve ibadet huşusunu bozan motifleri bulunan halılar ile seccade tipi halıların kullanımından vazgeçilecektir" talimatı verdi.
 
Genelge kapsamında, bundan sonra alımı yapılacak yeni halı ve seccadelerde sadelik öne çıkacak. Sade ve motifsiz halı ve seccade tercih edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler