Çalıştığı işyerini yaktı, karşısına geçip bira içti

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, ambalaj malzemelerinin satıldığı iki katlı işyerinin, sigortalı çalışan A.Ç. tarafından çakmak ile eşyalar tutuşturularak kundaklandığı iddia edildi. İşyerinin yanışını bira içerek izlediği ileri sürülen A.Ç., gözaltına alındı

Çalıştığı işyerini yaktı, karşısına geçip bira içti
MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, ambalaj malzemelerinin satıldığı iki katlı işyerinin, sigortalı çalışan A.Ç. tarafından çakmak ile eşyalar tutuşturularak kundaklandığı iddia edildi. İşyerinin yanışını bira içerek izlediği ileri sürülen A.Ç., gözaltına alındı. Kundaklamayı kabul eden A.Ç., 'Neden yaptın?' sorusuna cevap vermedi.
 
Yangın, Kumbahçe Mahallesi’ndeki Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Hakkı Arıkan’a ait işyerinde, bugün saat 05.30 sıralarında başladı. Yaklaşık 3 ay önce açılan, iki katlı, ambalaj malzemeleri satışı yapılan işyerinden yükselen alevleri görenler yangını, polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Alt katında torba, plastik ürün, kağıt, ahşap ve temizlik ürünlerinin bulunduğu, üst katı ise depo olarak kulanılan işyerindeki alevler hızla yayıldı. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 3 saatlik bir çalışmayla yangını söndürdü.
 
Tamamen yanan işyerinde 500 bin lira tutarında zararın meydana geldiği belirtildi. Şüpheli hareketler sergileyen işyeri çalışanı A.Ç., polis ekiplerince sorgulandı. Yangını kendisinin çıkarttığı itiraf ettiği öne sürülen A.Ç., gözaltına alındı. Sorgusunda yangını neden çıkarttığını söylemediği belirtilen A.Ç.’nin, işyerinin karşısına geçip aldığı birayı içerek alevleri izlediği ileri sürüldü.
 
İŞYERİ SAHİBİ ŞAŞKIN
 
İşyeri sahibi Hakkı Arıkan, "Neden yaptığını anlayabilmiş değilim. Alacağı yoktu. Hatta kalacak yeri olmadığı için üst katta ona bir yer hazırladık. Ben ruhsal sorunlarına bağlıyorum. Böyle bir şeyi neden yaptı, anlamış değilim. Eşyaları çakmak ile tutuşturup yangını bira içerek izlemiş" dedi.
 
Yangının kesin çıkış nedeninin araştırıldığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler