Bu sadece Türkiye'de olur

İrtica ile Mücadele Eylem Planını uygulamaya koydukları iddiasıyla yargılanan Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk’in yargılandığı davada ilginç bir iddia gündeme geldi. Cihaner’in Avuka

Bu sadece Türkiye'de olur
İrtica ile Mücadele Eylem Planını uygulamaya koydukları iddiasıyla yargılanan Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk’in yargılandığı davada ilginç bir iddia gündeme geldi.
 
Cihaner’in Avukatı Turgut Kazan, davanın gizli tanığı Efe’nin farklı bir isimle ve hakim olarak atandığını söyledi. Efe'nin daha önce de adalet teşkilatında çalıştığı, meslekten istifa ederek ayrıldığı bildirildi. Gizli tanık olduktan sonra hakkında koruma tedbiri uygulanan Efe'nin kimlik bilgilerinin değiştirilip yeni bir isim ve soyadı aldığı, yeni kimliği ile mesleğe dönüş başvurusu yaparak HSYK kararıyla Hakim olduğu belirtiliyor.
 
Gizli tanık Efe, Cihaner davasında ifade vermiş ve Albay Dursun Çiçek'i, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile birlikte gördüğünü söylemişti. Efe ''Çiçek'in üzerinde yeşil üniforması vardı'' deyince Çiçek ''Ben denizciyim'' diye itiraz etmiş Efe de ''Pardon, diğerleri yeşildi, sizde beyaz vardı” cevabını vermişti. Bunun üzerine Dursun Çiçek ''Beni Ocak ayında gördüğünü söylüyor, denizciler kışın siyah üniforma giyer” demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam