Bir telefonla 7 milyon lira dolandırdı!

Türkiye'de sayısız dolandırıcılık suçundan aranan, bankaların güvenlik zaafiyetlerini kullanarak zengin işadamlarının, üniversitelerin ve belediyelerin hesaplarını boşaltan Orhan İ, polisin düzenlediği operasyonla lüks bir otelde yakalandı. Türkiye'de en

Bir telefonla 7 milyon lira dolandırdı!


Türkiye'de sayısız dolandırıcılık suçundan aranan, bankaların güvenlik zaafiyetlerini kullanarak zengin işadamlarının, üniversitelerin ve belediyelerin hesaplarını boşaltan Orhan İ, polisin düzenlediği operasyonla lüks bir otelde yakalandı.

Türkiye'de en çok aranan dolandırıcıların başında gelen Orhan İ, Antalya'da lüks bir otelde polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Polisteki ifadesinde nasıl dolandırıcılık yaptığını anlatan Orhan İ, "Ben sadece bankaların güvenlik açıklarını kullanıyorum. İmzaları kopyaladığım halde bankalar bana işlem yaptı" dedi.

2004 yılında Ankara'da bilgisayar programcılığı bölümünde okurken tanıştığı hacker sayesinde kredi kartı kopyalamayı öğrenen Orhan İ.(28), dolandırıcılık yapmaya başladı. Ancak o tarihlerde yakalanarak cezaevine gönderildi.

Dolandıracağı kişileri vergi rekortmenlerinin gazetelerde yayınlanan listelerinden seçen şahıs, kendisini Vergi Dairelerini arayarak vergi dairesi çalışanı gibi tanıtıp zengin mükelleflerin TC kimlik numaralarına ulaşıyor. Ardından öğrendiği TC kimlik numarasıyla bankaların call centerlarını arayarak kendisini dolandırdığı şahıs gibi tanıtarak banka hesabındaki para miktarını öğreniyor. Call centerdaki soruları bilemeyince görevliler tarafından başka soruya geçilince ismin verdiği rahatlıktan da faydalanarak soğukkanlılıkla görüşmeyi sonlandırıyor. Bankalara faks çekerek hesaptaki paranın vereceği hesaba aktarılmasını istiyor. O sırada bir kuyumcu ya da dövizciyi arayarak hesap numarası istiyor. Dövizcinin verdiği hesap numarasını bankaya veriyor. Banka kolayca verilen hesaba parayı aktardıktan sonra, dövize çevirdiği parayı elini kolunu sallayarak dövizciden alıyor.

Şahıs bu yöntemle hesapları boşaltırken kredi kartı çıkarma işi için ise başka bir yöntem kullanıyor. Yine bankayı arayıp kendini dolandırmak için seçtiği isimle tanıtıp kredi kartının çalındığını vereceği adrese hemen yeni bir kredi kartı gönderilmesini istiyor. Adres olarak ise lüks bir hastaneyi gösterip bangoya verilmesini talimat veriyor. Bango da görevli çalışana işe yeni başladığını kredi kartı geleceğini söyleyip kredi kartını kolayca alıyor. Alışveriş sonrası ise kullandığı kartı kırıp atıyor. Şirketleri arayıp kendini maliye bakanlığı görevlisi olarak tanıtıp ödeme emirleri listesini isteyen şahıs gönderilen fakstaki imzaları ise basit bilgisayar programlarında kolayca kopyalarak kurumlar ya da şirketler adına bankalarda kolayca işlem yapıyor.

POLİSİN EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNDE
Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin üç aylık çalışması sonucu Antalya'da lüks bir otelde yakalanan Orhan İ, emniyetteki ifadesinde fakir insanları değil zengin işadamlarını dolandırdığını ve bunu sadece bankaların güvenlik açıklarını kullanarak yaptığını belirtti. Orhan İ. ile birlikte aynı operasyonda yakalanan ağabeyi Erhan İ.(30) ve Ozan A.(21) ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam