Berdel düğününe polis baskını

 Adana’da 15 yaşlarındaki iki kız çocuğunun birbirlerinin ağabeyleriyle ‘berdel’ yöntemiyle evlendirilmesini polis engellendi. Dedekorkut Mahallesi’nde ‘berdel’ düğünü yapıldığı ve evlendirilen kızların yaşının küçük olduğu ihbarı üzerine polis harekete g

Berdel düğününe polis baskını

 

Adana’da 15 yaşlarındaki iki kız çocuğunun birbirlerinin ağabeyleriyle ‘berdel’ yöntemiyle evlendirilmesini polis engellendi.
 
Dedekorkut Mahallesi’nde ‘berdel’ düğünü yapıldığı ve evlendirilen kızların yaşının küçük olduğu ihbarı üzerine polis harekete geçti. Sokak arasında yapılan düğünü basan polis, 15 yaşlarındaki kız çocukları Y.D. ile S.K.’yı, üzerlerindeki gelinlikle Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürdü.
 
Y.D.’nin diğer gelin S.K.’nın 17 yaşındaki ağabeyi M.K. ile S.K.’nın da Y.D.’nin aynı yaştaki ağabeyi F.D. ile evlendirildiğini ancak bu evliliğe çocuk gelinlerin rızası olmadığı anlaşıldı. Zorla berdel usulü evlendirilmeleri engellenen küçük kızlar, koruma altına alındı. Kızlarla evlenmek isteyen damatlar ve aileleri hakkında soruşturma başlatıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam