Batum Canavarı Türkiye'de

 Gürcistan'ın Batum kentinde kafası kesilerek hunharca öldürülen 16 yaşındaki Marian Kochiladze'nin katil zanlısı olduğu gerekçesiyle Gürcistan tarafından kırmızı bültenle aranan katil zanlısı İranlı Mohammadamen Roointan'ın, cinayetten iki saat sonra Tür

Batum Canavarı Türkiye'de

 Gürcistan'ın Batum kentinde kafası kesilerek hunharca öldürülen 16 yaşındaki Marian Kochiladze'nin katil zanlısı olduğu gerekçesiyle Gürcistan tarafından kırmızı bültenle aranan katil zanlısı İranlı Mohammadamen Roointan'ın, cinayetten iki saat sonra Türkiye'ye kaçtığı ortaya çıktı. Firari katil zanlısını bulmak için Türk Interpolü alarma geçerken, Gürcistan hükümetinin Türkiye'den özel yardım talebinde bulunduğu öğrenildi.

Münevver Karabulut olayına benziyor

Gürcistan'ın Türkiye'ye sınır olan Batum kentinde hunharca işlenen bir cinayet, Türk polisini alarma geçirdi. 2009'da İstanbul'da Münevver Karabulut'un öldürülmesiyle büyük benzerlik taşıyan cinayetin kurbanı 16 yaşındaki Mariam Kochiladze adlı Gürcü genç kız oldu. Geçen hafta pazartesi günü Kochiladze'nin ailesi, kızlarının cep telefonuna yanıt vermediğini belirterek gece saat 23.00 sıralarında polise kayıp başvurusu yaptı.

Ertesi sabah saat 07.00 sıralarında kentin ana bulvarının bitimine 100 metre uzaklıkta plajda bir kadın cesedi bulundu. Yerel polis uzmanlarının ceset üzerinde yaptığı ilk incelemede, öldürülen genç kızın kimliğinin Mariam Kochiladze olduğu anlaşıldı. Olay yerinde genç kızın çantası ve dizüstü bilgisayarı bulunurken, cep telefonu ile bisikletinin kayıp olduğu görüldü.

Olayın görgü tanıkları, evsiz olarak tanımlanabilecek bir kişinin genç kıza ait bisikleti kullandığını bildirmesi üzerine yerel polis, tıpkı Münevver Karabulut gibi boğazı kesilmiş halde bulunan Kochiladze'nin bağlantılarını araştırırken önemli bir ipucuna ulaştı.

Zanlı İran'lı Türkiye'ye geçti

Yerel polis, Salı günü 28 yaşındaki İranlı Mohammadamin Roointan'ı katil zanlısı olarak tespit etti ve aramaya başladı. Olayın ardından bir görgü tanığı katil zanlısını, genç kızın bisikletine binerek giderken gördüğünü ve nereye gittiğini sorduğunu, katil zanlısının kiraladığı bisikleti teslim etmeye gittiğini söylediğini anlattı. Gürcü polisi, araştırmaları sonucunda katil zanlısı İranlı'nın pazartesi akşamı saat 19.00 sıralarında taksi durdurduğunu belirledi. İranlı şüphelinin olayın hemen ardından iki saat içinde Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığını saptadı.

Zanlının  Sarp Sınır Kapısı'nın Gürcistan tarafındaki kamera görüntülerine ulaşılırken, firari olarak aranan İranlı Roointan'ın sırt çantasıyla geldiği sınır kapısında işlemlerini yaptırdıktan sonra Türkiye'ye geçiş yaptığı anlaşıldı. İranlı şüphelinin R19287374 kendi adına kayıtlı pasaportuyla işlem yaptığı anlaşılırken, zanlının 23 Haziran günü yine Sarp Sınır Kapısı'ndan Batum'a girdiği ortaya çıktı. Olayla ilgili Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, cinayetle ilgili Facebook üzerinden özel mesaj yayımladı.

Polis bayramda zanlıyı arıyor

Batum ve Gürcistan'da büyük infial uyandıran cinayetle ilgili Gürcistan resmi makamları İranlı şüpheli Mohammadamin Roointan hakkında Interpol kanalıyla arama ve yakalama işlemi başlattı. Bu arada, Gürcistan resmi makamlarının, Türk Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla zanlının yakalanması için özel istekte bulundukları öğrenildi. Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte Türk Polisi alarma geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü, firari zanlı Roointan'la ilgili yurt genelindeki tüm birimlerini uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam