Baro'dan açıklama, "Hukuk içe sindirilmiyor"

Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, yakın zamanda yaşanan kanunsuz olayların sebebinin, hukuk devletini içine sindiremeyenler olduğunu söyledi. Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şarlan, “Yakın zamanda Anayasa’ya aykırı biçimde Hakimler v

Baro'dan açıklama, "Hukuk içe sindirilmiyor"
Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, yakın zamanda yaşanan kanunsuz olayların sebebinin, hukuk devletini içine sindiremeyenler olduğunu söyledi. Avukatlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şarlan, “Yakın zamanda Anayasa’ya aykırı biçimde Hakimler ve Savcılar Kanunu’nda değişiklikler yapılmışsa, İnternet Yasası’nda özgürlüğe darbe vurulmuşsa, emniyet ve yargıda hukuka aykırı idari işlemler olmuşsa, adil yargılama hakkı defalarca ihlâl edilmişse ve benzeri hadiseler vuku bulmuşsa bunun sebebi, hukuk devletini içine sindiremeyenlerdir. Bugünden itibaren yöneticilerin, avukatlar için mesaj yayınlamadan öte adım atmalarını bekliyoruz. Bağımsız yargı için her zamankinden daha fazla omuz vermelerini bekliyoruz.
 
Bağımsız yargı için özgür savunma istiyoruz. Çağdaş bir avukatlık kanununun hızla Meclis'ten geçmesini bekliyoruz. Silahların eşitliği prensibi gereğince iddia ve savunma makamları arasındaki dengesizliğin bitirilmesini istiyoruz." dedi.
 
Kamuda ve özel çalışan, stajyer ve emekli avukatların ücret sıkıntılarının, özlük haklarının ve vergi sıkıntılarının giderilmesini de talep eden Baro Başkanı Şarlan, "Hukuk eğitiminin gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Tüm bunlar ve sayamadığım talepler için biz avukatlar ısrarcı, takipçi ve mücadeleci olacağız. Bugün aracılığıyla belirtmeliyim ki avukatlar, hukuku egemen kılma kararlılığındadırlar. Avukatlar, Atatürk’ün gösterdiği hedefte ilerlemek için görev başındadır. Bugün vesilesiyle başta baromuza bağlı olarak görev yapan avukatlar olmak üzere ülkemiz genelinde tüm meslektaşlarımıza tebriklerimizi sunarken vefat etmiş meslektaşlarımızı rahmetle anıyor, yaşayan duayenlerimize saygılar sunuyorum. Son olarak güçlü biçimde diyoruz ki adalet mülkün temeliyse savunma da adaletin temelidir. Avukat yoksa hukuksuzluk, hukuk yoksa huzursuzluk vardır. ‘Herkes için adalet, adalet için avukat’ diyerek 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutluyor, herkese saygılarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler