"Barış savaştan daha zor"

MUŞ ile Diyarbakır'ın Kulp ilçesi arasında kalan Kozma Dağı eteklerindeki Şenyayla'da düzenlenen şenliklere, henüz çekilmeyen PKK militanları da katıldı Bu yıl birincisi düzenlenen Şenyayla Şenlikleri'ne bölgedeki PKK'lılar damgasını vurdu. Kozma Dağı Şen

"Barış savaştan daha zor"
MUŞ ile Diyarbakır'ın Kulp ilçesi arasında kalan Kozma Dağı eteklerindeki Şenyayla'da düzenlenen şenliklere, henüz çekilmeyen PKK militanları da katıldı
 
Bu yıl birincisi düzenlenen Şenyayla Şenlikleri'ne bölgedeki PKK'lılar damgasını vurdu. Kozma Dağı Şenyayla Bölgesinde ilki düzenlenen şenliklere bin kadar vatandaş ile BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da katıldı.
 
Türküler söylenip halaylar çekilirken, güneşin battığı sıralarda üç ayrı tepede PKK'nın gözcüleri ortaya çıktı. Bu arada bir vatandaş kamyonetle Kozma dağına çıkarak silahlı 6 PKK'lıyı alıp alana getirdi. Bu sırada tepede kalan PKK'lılar ise gözcülük yaptı.
 
'BARIŞ SAVAŞTAN DAHA ZOR'
 
Alandaki kalabalığın uzaklaştırılmasının ardından, şenliğe katılanlar kol kola girerek, sahnenin bulunduğu alana kadar bir koridor oluşturdu. Şenliğe katılanların tezahüratları arasında PKK'lılar koşarak sahneye çıktı.
 
PKK'lılar geldikten sonra görüntü ve fotoğraf çekilmesine izin verilmedi. PKK flamaları ve Abdullah Öcalan'ın posterleri ile donatılan sahnede PKK militanları halkı selamladı.
 
Konuşma yapan bir PKK'lı barışın savaştan çok daha zor olduğunu, barış için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Yaklaşık 30 dakika boyunca alanda kalan PKK'lılar yine aynı araca binerek dağa çıktı. Geri dönüş sırasında gözcülük yapan PKK'lılar havaya ateş açınca, şenliğe katılanlar da havaya ateş açarak PKK'lıları selamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler