Bakan Arınç suikast iddiları için ne dedi?

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Meclis gündemine süratle alır komisyondan süratle geçerse bu geçebilir. Ama diyelim ki Mart ayının başında meclis seçim nedeniyle tatile girecekse marttan sonra da bakılabilir.

Bakan Arınç suikast iddiları için ne dedi?

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Meclis gündemine süratle alır komisyondan süratle geçerse bu geçebilir. Ama diyelim ki Mart ayının başında meclis seçim nedeniyle tatile girecekse marttan sonra da bakılabilir. Ama meclise sevk edilir edilmez komisyon ve genel kurul sürecinden geçmesidir. Genel itibari ile temel paremetreler esas alınmak suretiyle rasyonel tasarı hazırlanmış. Endişeleri gideren düzenleme olmuştur." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu. İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları;

ESENYURT SALDIRISI

Bugün bazı konular üzerinde duruldu. 26 Ocak'ta Esenyurt'ta MHP seçim irtibat bürosu açulışında seçim otobüsü taşlanmış ve bir arkadaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu olaydan üzgünüz. İçişleri Bakanımız Sayın Devlet Bahçeli'yi aradı ve olayla ilgili bilgi verdi. Herkese ve Sayın Bahçeli'ye başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaralı yurttaşlarımız var.Olayla ilgili 4 kişi gözaltına 1 kişi de aranıyor.

Bu konuyla ilgili olarak herkese bu olaydan yola çıkarak bir şeyi hatırlatmak istiyorum. seçim büroları açılabilir. Buralarda süsleme de toplantı da yapılabilir ama buraların adreslerinin bildirilmesi gerekir. Buralarda toplantı yapılacağı zaman güvenliğe de bilgi verilmesi gerekir. Yani il başkanlıkları ya da adaylar nerelerde seçim bürosu açtıklarını mülki amire bildirirlerse iyi olur diye düşünüyorum.

Bugün 2 bakanımız sunumda bulundular. Bunlardan birisi Sayın Bekir Bozdağ'dır. Diğeri de Milli Eğitim Bakanımız tarafından yapılan sunumdur. Milli Eğitim personeli ve teşlikatı yapısı ile ilgili değişkik yapılması ön görülmektedir. Üç maddesi dershanelerle ilgilidir. POzitif düzenleme yapıldığı görüldü. Olumlu bulunarak imzaya açıldı yakın zamanda TBMM'ye gönderileceğini düşünüyorum.

Cenevre'ye katılan arkadaşlarımızın görüşleri alındı.

*Birçok davada delil teşkil eden 5 nolu harddisk vardı. Bununla ilgili olarak TÜBİTAK rapor açıkladı. Adalet Bakanlığı'nının yeninden yargılama ile ilgili çalışmaları var.

Bu raporun orjinalini gördünüz mü? Tamamen yayınlandı mı? Bu konuda TÜBİTAK açıklama yapmadı raporun tam metnide yayınlanmadı. Yargılamanın iadesi süreci ile ilgili olarak başlatılan çalışma vardı ama sonuçlanmadı. Türkiye'de son gelişmeler içerisinde yeniden yargılama yapılması yeni şekle bürünecekse bu konuda ne yapılabilir Adalet Bkanımız bu kişilerle ortak çalışma yapılacaktır. Ama sonuçlanmış nihai taslak yoktur. Ama  böyle bir rapor var mı?

*Bir torba kanunu olduğu ve ekonomi ile ilgili konuların olduğu ve bedelli konusunda düzenlemenin getiriliceği doğrumdur?

Yakışıksız tabir. Torba kanun diye kanun yoktur. Meclis'ten biri buna torba dedi adı kaldı gitti. KAnun yapan bugüne kadar konuşulmamaış konuyu rahatlıkla görüyoruz. Bunlar çok maddeli olduğu için MEclis'te bunların tek tek görüşlmemesi bölünerek karar bağlanıyor. Çok maddeli kanun görüşülecek. 112 maddeli kanundur. HSYK ile ilgili kanun teklifi görüşülmemeiş olsaydı o başlayacaktı. Ama yeni hazırlıktan bahsediyorsanız o konuda bilgim yok.

Kişisel veriler  SGK kayıtları, şirketlerle olabilir milyonlarca insanın kendileri ile iligili verilerin bir yerlerde tutulması mümkündür. Önemli kanuhn. AB süreci bakımından da önemlidir.

Meclis gündemine süratle alır komisyondan süratle geçerse bu geçebilir. Ama diyelim ki Mart ayının başında meclis seçim nedeniyle tatile girecekse marttan sonra da bakılabilir. Ama meclise sevk edilir edilmez komisyon ve genel kurul sürecinden geçmesidir.

Ailenin fertleri protesto amacı ile silaha bıçağa sarılmışlar. biri 97 doğumlu.

MELİH GÖKÇEK'İN SUİKAST İDDİASI

Normal görevini yapan İçişleri Bakanlığımız, emniyet, jandarma gücü var. Bu kez gelişen şartlarda daha dikkat edilecek konular vardır. 50 milyona yakın seçmenin oy kullanacağı seçime gidiyoruz. Elbette seçim sonuçlarını etkilemek için yasa dışı örgütlerden tutunuz yasa dışı oluşumların meydana gelmesi mümkündür. Emniyet teyakkuz durumuna geçmiştir izinler kaldırılmıştır. Seçim döneminde meydana gelecek durumların istihbaratın önleyici tutum içerisinde olması gerekir.  Mülli amirleri seçim bürolarının en azından açılmış olduğunu bilmesi lazım. İnsanlar tahrik edilir. Acı olay yaşanmasını istemeyiz ama insanların siyasi düşüncelerine karşıt olanlar birm şeyler yapabilirler.  Endişemiz yok gereken tedbirler alılnıyor.

SURİYE'DEKİ VAHŞET FOTOĞRAFLARI

Cenevre Konferansı aylar öncesinde konuşuldu. Byük katılımla toplandı. Suriye'de yaşanan trajediye en çok göğsünde taşıyan Türkiye'dir. Suriye'deki dramın sona ermesi için Türkiye onu destekler. Aynı ayda aynı odada masaların bir taraflarında oturmak bile hayaldi. Çıkacak sonuçtan ümitli olmalıyız. Bu fotoğrafların yayınlanmasından sonra kalp taşıyan insanların Suriye'ye bakışındadeğişiklikler olmalı. Suriye'deki yaşanmış ve ölen insanların kimliği ve inancı da bellise insanların sessiz kalmasını anlamak mümkün olmadı.

DERSHANE

Genel itibari ile temel paremetreler esas alınmak suretiyle rasyonel tasarı hazırlanmış. Endişeleri gideren düzenleme olmuştur. Etüt merkezi nasıldır nasıl olmalıdır. Son düzenlememizi anlattığımız gün bu işin paydaşları tarafından memnuniyetle karşılandı. Dershaneler üzerinde konuşurken bir kızım kişiler ve kurumlar samimi düşüncelerini ortaya koymuşlardır. Onları da dikkate alan çalışma yaptık. Yüksek sesle hükümeti eleştiren bunun kötü sonuçlar vereceğini söyleyen dershanelerin kapatılması ile gençlerin sokağa döküleceğini söyleyenler oldu önümüze farklı meseleler geldi. Hangi pozitif düzenlemenin olmasını söylerlerse onlarla oluruz ama bağırıp çağıranlara kötü haberim var sizin samimiyetiniz yok siz dershane konusunu kavga başlatmak için ortaya koymuşsunuz. Bu dershanelerin daha çok ihtiyacımız olan okulara dönüşmesi konusunda samimi düşüncelerini dikkate alacağız. Ama kötü düşünceleri olanlara prim vermeyeceğiz. Tasarı internetten paylaşılacaktır. Milli Eğitim bakanımız bir toplantı yapacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam