Bacaklarından çıkanlar şoke etti!

İnegöl ilçesinde, hastaneye başvuran bir itfaiye erinin bacaklarına yapışan 160 kene, tıbbi müdahaleyle alındı. Testleri yapıldıktan sonra taburcu edilen itfaiye erinin herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı belirlendi. İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

Bacaklarından çıkanlar şoke etti!

İnegöl ilçesinde, hastaneye başvuran bir itfaiye erinin bacaklarına yapışan 160 kene, tıbbi müdahaleyle alındı. Testleri yapıldıktan sonra taburcu edilen itfaiye erinin herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı belirlendi.
 
İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde görevli Başar Uyar, dün mesai bitiminde evine gitti.
 
Sürekli kaşınan Uyar, bacağına yapışan nesneyi yara kabuğu zannettiği için çıkardı ve bunun kene olduğunu anlayınca İnegöl Devlet Hastanesi'ne başvurdu.
 
Acil Servis'te Dr. Çiğdem Büte ve Sağlık Memuru Halil Evran tarafından Uyar'a yapılan ilk müdahalenin ardından bacaklarından irili ufaklı 160 kene çıkarıldı.
 
Bazı testlere tabi tutulan Uyar, herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı belirlenince taburcu edildi.
 
Uyar, yaptığı açıklamada, iki gündür bacaklarının kaşındığını söyledi.
 
Mesai çıkışı evine gittiğinde bacağında yara kabuğu zannettiği nesneyi eliyle çıkardığını ve bunun kene olduğunu fark ettiğini dile getiren Uyar, şöyle konuştu:
 
YANGIN SONRASI MI YAPIŞTI?
 
"Bacaklarımın diğer taraflarına baktığımda kenelerin sardığını gördüm ve hastaneye gittim. Sağ olsun arkadaşlar uğraştı ve Acil Servis'te yaklaşık iki saatlik operasyonla 160 kene çıkarıldı. Sağlık durumum iyi. Yine de herhangi bir tehlike ihtimaline karşı iğne yapıldı. Kenelerin, gittiğimiz yangınlarda vücuduma geldiğini tahmin ediyorum. Köy yangınlarında belki kömürlük, samanlık gibi yerlerde olabilir. Çünkü devamlı böyle yerlere gidiyoruz."
 
Normal bir kaşıntı zannettiği olayda bacaklarından 160 kene çıkarıldığını vurgulayan Uyar, sürekli kaşıntısı olan kişilerin mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler