Avrupaya vizede yeni dönem

 Türk vatandaşları için çileye dönüşen Schengen vizesini almak artık daha kolay. Türklerin en yoğun başvuruda bulunduğu Fransa, vize işlemini aracı bir kuruma verdi. Artık 20-30 Euro karşılığında çok beklemeden vize almak mümkün. Hatta 50 Euro’ya VIP hizm

Avrupaya  vizede yeni dönem

 

Türk vatandaşları için çileye dönüşen Schengen vizesini almak artık daha kolay. Türklerin en yoğun başvuruda bulunduğu Fransa, vize işlemini aracı bir kuruma verdi. Artık 20-30 Euro karşılığında çok beklemeden vize almak mümkün. Hatta 50 Euro’ya VIP hizmet de alınabiliyor
 
 Hangi ülkeler vizesiz?
 
AB Komisyonu’nun verilerine göre Schengen ülkelerinin Türkiye’deki elçilikleri arasında en yoğun başvurunun yapıldığı Fransa’dan vize almak artık çok daha kolay. Fransa Büyükelçiliği, vize işlemleri için VFS Global şirketiyle anlaşarak, vize başvurusunda bulunan kişilerin, işlemlerini bu şirket üzerinden yapmasını zorunlu kıldı. 
 
3 GÜNDE VİZE 
VFS Global’ın Türkiye’deki partneri Gateway’in yönetim kurulu başkanı Halis Ali Çakmak, hizmeti konsoloslukların aldığını ama asıl hizmeti vize başvurusu yapan vatandaşlara verdiklerini söyledi. Hizmet bedelinin 20-30 Euro arasında değiştiğini ve bu miktarın da konsolosluklar tarafından belirlendiğini kaydeden Çakmak, sistemi şöye anlattı: “Vize başvurusunda bulunan kişilerin bir kerede işlemlerini sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Çağrı merkezimizinden ücretsiz her türlü bilgi veriliyor. Ofise geldiğinde de sıra numarası alarak işlemlerini 15-20 dakikada halledebiliyor. Biz burada işlemleri bitirip pasaportunu konsolosluğa gönderirken online olarak tüm bilgiler konsolosluğa ulaşmış oluyor.
 
Vize işlemi 1 günde hallediliyor. En geç 3 gün içerisinde vize alıp pasapot teslim ediliyor.” Çakmak, ofise otomobiliyle gelen müşterilere vale hizmeti de verdiklerini belirterek, “İsteyenlere 50 Euro karşılığında VIP hizmet de veriyoruz. Vatandaş kahvesini içerken tüm işlemleri personelimiz tarafından hallediliyor. Sıra bekleme yok. Eskiden konsolosluklar vize için küçük bir oda ve iki personel ayırırdı. Bu koşullar da hizmet kalitesini düşürüyordu. Vize işlemlerini yaptığımız kişilerin sayısı 1 milyona ulaşmak üzere ve bugüne kadar hizmet bedelinden şikâyetçi olan çıkmadı” diye konuştu. Şirket, 2009 yılından beri vize danışmanlık hizmeti veriyor. 
 
ÖNCE İNGİLTERE BAŞLADI 
Vize başvurusunu aracı şirkete ilk devreden 2005 yılında İngiltere Başkonsolosluğu oldu. Sonra Yunanistan, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Danimarka gibi ülkeler de vize başvurularını aracı kurumlara devretti.
 
TÜRKİYE ÇAPINDA 8 OFİS 
İSTANBUL: Fransa, İspanya, İsveç, Danimarka, İzlanda, Malta, Polonya, Bulgaristan, İrlanda, Belçika, Lüksemburg ve Dubai. 
 
ANKARA: İspanya, İsveç, Bulgaristan, Danimarka, İzlanda, Malta, Polonya, İrlanda, Belçika, Lüksemburg .
 
ANTALYA: Yunanistan, İspanya, Malta, Avusturya ve İsveç. 
 
BODRUM: Yunanistan, İspanya, Avusturya ve Malta.
 
EDİRNE: Bulgaristan, Yunanistan, Malta ve İspanya. 
 
İZMİR: Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, Avusturya, Malta, İrlanda ve İsveç.
 
BURSA: Bulgaristan, Avusturya, Malta, Yunanistan ve İspanya.
 
GAZİANTEP: Bulgaristan, Malta, Avusturya, İspanya ve pek yakında Hollanda. Halis Ali Çakmak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler