Atatürk kabadayı gibi gösterildi

 'Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman: Cumhuriyet'e Giden Yol' adlı sinema filminde Atatürk, hem bir sokak kabadayısı hem de katillerin azmettiricisi olarak gösterildi. Ayrıca filmin internet sitelerine dağıtılan tanıtım fragmanlarında yer alan Ali Şükrü'nün A

Atatürk kabadayı gibi gösterildi

 

'Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman: Cumhuriyet'e Giden Yol' adlı sinema filminde Atatürk, hem bir sokak kabadayısı hem de katillerin azmettiricisi olarak gösterildi.
 
Ayrıca filmin internet sitelerine dağıtılan tanıtım fragmanlarında yer alan Ali Şükrü'nün Atatürk'e yönelttiği 'Deyyus' şeklindeki hakareti yapımcı şirket tarafından filmden çıkarıldı
 
Yönetmenliğini ve senaristliğini Atilla Akarsu'nun üstlendiği, Reha Beyoğlu, Mehmet Tokat, İbrahim Vurmaz, Özcan Varaylı ve Orhan Kılıç'ın başrollerini paylaştığı 'Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman: Cumhuriyete Giden Yol' adlı sinema filmi geçtiğimiz cuma günü gösterime girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin birinci ve ikinci dönemlerini Atatürk ve Topal Osman ekseninde beyazperdeye taşıyan filmdeki bazı sahneler büyük tartışma yaratacak türden.
 
Filmin bir sahnesinde Atatürk ile Trabzon Milletvekili Ali Şükrü tartışmaya başlıyorlar. Ali Şükrü, Atatürk'ün üstüne yürüyerek "Ulan deyyus, dua et ki Anafartalar kahramanısın. Yoksa sana yapacağımı bilirdim" diyor. Atatürk, Ali Şükrü'nün bu sözleri üzerine kürsüden inerek elini belindeki silahına atıyor.
 
O sırada diğer milletvekilleri araya girerek Ali Şükrü'yü Atatürk'ten uzaklaştırıyorlar. Daha sonraki sahnede ise Atatürk, evinin balkonundan aşağıdaki birkaç kişiye seslenerek "Emrediyorum, bu gece Ali Şükrü bulunacak. Ölüsü bana getirilecek" diyor.
 
İşte bütün bu sahneler 'Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman: Cumhuriyete Giden Yol'un internet sitelerine dağıtılan tanıtım fragmanında yer alıyor. 'Deyyus' sözcüğü filmden çıkarıldı. Ne var ki Atatürk'ün belindeki silahına davranarak bir sokak kabadayısı ve Ali Şükrü'nün öldürülmesini emrederek katillerin azmettiricisi şeklinde gösterilmesi ise filmden çıkarılmayarak izleyiciyle paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler