Aşkın ömrü ne kadar?

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri ve European Medical Students Association (EMSA SAMSUN) işbirliğiyle "Aşkın Nörobiyolojisi" başlıklı konferans düzenlendi. Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği ve EMSA Samsun Tıp Eğitim

Aşkın ömrü ne kadar?
 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri ve European Medical Students Association (EMSA SAMSUN) işbirliğiyle "Aşkın Nörobiyolojisi" başlıklı konferans düzenlendi.
 
Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği ve EMSA Samsun Tıp Eğitimi Direktörü Cengiz Gökce, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konferansın açılış konuşmasında, insan beyninin hala bir sır küpü olarak görüldüğünü söyledi.
 
Bu sır küpünün kapağını, nörobilim alanının belki de en çok merak edilen konusu "aşkın nörobiyolojisi" ile açmaya çalışacaklarını anlatan Gökce, "Belki de Freud'un dediği gibi 'Aşk yoktur sadece libido vardır'. Bunları bilmiyoruz ama bu konularla ilgili bilgilenme şansı bulacağız" dedi.
 
İstanbul Bilim Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oytun Erbaş da aşkın beyinle olan kimyasal ilişkisini ele aldı. 
 
Aşkın beynin frontal lob bölgesinde yaşandığını söyleyen Erbaş, "Kendini iyi hissetme ve mutluluk hali" olarak tanımlanan aşkın sürekli olmadığını ve bitebileceğini anlattı.
 
- "Aşkın bilimsel ömrü 1,5 yıl"
 
Kadın ve erkek beyninin aşkı yaşamada çok farklı özellikler gösterdiğini dile getiren Erbaş, aşkın bilimsel olarak 1-1,5 yıl ömrü olduğunu belirterek, "En çok yakınımızdaki ve sürekli gördüğümüz insanlara aşık oluyoruz. Aşkta yakın iletişim şart. Aşkın önemli sebeplerinden biri de türün devam etmesini sağlamak ve türün devamını sağlamanın ödüllendirilen bir davranış biçimi olması" diye konuştu
 
Konferansa OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve EMSA SAMSUN Akademik Danışmanı Prof. Dr. Kemal Balcı ve akademik personel katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler