Asker ailesine maaş müjdesi

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında vazife ve harp malüllerine sağlanan yeni haklarla ilgili açıklama yaptı. Vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamını genişlettiklerini ifade eden Erdoğan, "Terör mağduru sivil vatanda

Asker ailesine maaş müjdesi

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında vazife ve harp malüllerine sağlanan yeni haklarla ilgili açıklama yaptı.
 
Vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamını genişlettiklerini ifade eden Erdoğan, "Terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara bir istihdam hakkı getiriyoruz. Silah altındayken hayatını kaybeden ya da malul olanların yakınlarına bir istihdam hakkı getiriyoruz. Kapsamda olup da daha önce istihdam hakkı bulunmayanlara istihdam hakkı tanıyoruz.
 
Şehit yakını ve gazilerin yakını olanlara su ve elektrik haklarından yararlanma imkanı geliyor. 1942 yılında çıkarılan kanunla oğlu askerde olan muhtaç ailelere yardım şartı getirildi. Ancak bu kanun işletilemedi. Kimi belediyeler bunu yaparken, kimi yapmadı. Yeni düzenlemeyle evladı askerde olan kendisi de ihtiyaç sahibi olan ailelere çocuğu askerde olduğu süre boyunca ayda 250 lira ödemeye başlıyoruz. " diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam