Arazi anlaşmazlığı katliama dönüştü!

Diyarbakır’da aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Tokur ve Tekel aileleri arasında çıkan çatışmada 3 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı. Olay bugün Diyarbakır’ın merkez Çarıklı Köyü’ndeki Hayvan Pazarı’nda meydana geldi. Aralarında arazi anlaşmazlığı buluna

Arazi anlaşmazlığı katliama dönüştü!
Diyarbakır’da aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Tokur ve Tekel aileleri arasında çıkan çatışmada 3 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.
 
Olay bugün Diyarbakır’ın merkez Çarıklı Köyü’ndeki Hayvan Pazarı’nda meydana geldi. Aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan iki aile fertleri pazarda karşılaşınca tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüşünce Tokur ailesinin fertleri Tekel ailesi fertlerine kurşun yağdırdı. Hüsnü Tekel olay yerinde Şahabettin Tekel de hastanede ölürken, çatışmada yaralanan 2 kişi de hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
 
Hayvan Pazarı’ndaki çatışmada 2 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı duyulunca çatışma bu kez Tekel ve Tokur ailelerinin oturduğu Lice İlçesi’ne bağlı Kurtlu Köyü’nün Kerpiçalan Mezrası’na sıçradı. Hayvan Pazarı’ndaki atışmada ölen Hüsnü ve Şahabettin Tekel’i yakınları, hasımları Tokur ailesinin evini bastı. Tabancanın yanı sıra uzun namlulu silahların da kullanıldığı baskında henüz kimliği öğrenilemeyen 1 kişi yaşamını yitirdi, yaralan 4 kişi de hastaneye kaldırıldı. Böylece arazi anlaşmazlığı yüzünden Tokur ve Tekel aileleri arasındaki çatışmada ölü sayısı 3’e, yaralı sayısı da 6’ya çıktı.
 
Takviye jandarma timlerinin sevk edildiği Kerpiçalan Mezrası’nda, çıkabilecek yeni olayları engellemek için yoğun güvenlik önlemi alındı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam