Aracını yenilemeyenlere ruhsat yok

 UKOME'nin yaş sınırı uygulaması kararı doğrultusunda 7 Temmuz'a kadar yenilenmeyen toplu taşıma araçlarının ruhsatları iptal edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 7 Temmuz'dan itibaren yaş sınırını aşan taksi, minibüs, dolmuş ve okul servisi gibi top

Aracını yenilemeyenlere ruhsat yok

 

UKOME'nin yaş sınırı uygulaması kararı doğrultusunda 7 Temmuz'a kadar yenilenmeyen toplu taşıma araçlarının ruhsatları iptal edilecek.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 7 Temmuz'dan itibaren yaş sınırını aşan taksi, minibüs, dolmuş ve okul servisi gibi toplu taşıma hizmeti veren araçların ruhsatlarını yenilemeyecek.
 
Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek ve çevre kirliliğini azaltmak amacıyla 2005'te İstanbul'da toplu taşıma hizmeti veren araçlara yönelik yaş sınırı uygulaması kararı aldı.
 
Kararda, taksilere 5, taksi dolmuşlara 8, minibüs ve turizm servislerine 10, personel, kamu ve ücretsiz AVM servislerine 19, okul servislerine ise 12 yıl yaş sınırı getirildi.
 
UKOME'nin ocak ayı raporuna göre, kararla toplu taşıma hizmeti veren araçlarda yüzde 93 oranında yenilenme gerçekleşti. Şu anda İstanbul'daki toplu taşıma hizmeti veren 77 bin 444 araçtan sadece 5 bin 99'u yaş sınırını aşmış durumda. Yaş sınırını aşan araçların başında gelen taksi dolmuşları taksi ve minibüsler izliyor.
 
Rapora göre, 6 bin 363 minibüsten bin 102'si, 17 bin 395 taksiden 3 bin 462'si, 572 taksi dolmuştan 363'ü, 28 bin 843 personel servisinden 91'i, 6 bin 184 kamu servisinden 2'si, 3 bin 317 turizm servisinden 9'u, 13 bin 469 okul servisinden 70'i yaş sınırını geçti. Rapora göre, bin 301 ücretsiz AVM servislerinin tamamı yaş sınırı içerisinde bulunuyor.
 
Araç sahiplerinin ek süre istemesi üzerine 2012'de bir yıl ertelenen kararın son uygulama tarihi 7 Temmuz olarak belirlendi. Bu tarihten itibaren araçlarını yenilemeyen toplu taşıma hizmeti veren araçların ruhsatları yenilenmeyecek, yeni başvurular ise kabul edilmeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam