Antalya'yı sel vurdu

 Antalya İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, 300'ün üzerinde ev ve iş yerinden su baskını ihbarı aldıklarını söyledi.Kentte sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve dolu nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Yol

Antalya'yı sel vurdu

 

Antalya İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, 300'ün üzerinde ev ve iş yerinden su baskını ihbarı aldıklarını söyledi.

Kentte sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve dolu nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Yollardaki su birikintileri nedeniyle otomobiller yolda kaldı. Otomobillerin içinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ve polis ekiplerince kurtarıldı.

Konyaaltı ilçesi Toros Mahallesi'ndeki bir evin bahçe duvarı şiddetli yağış nedeniyle çöktü, Kanal Mahallesi'ndeki bir apartmana yıldırım düştü. Hürriyet Caddesi Duraliler Mahallesi'ndeki derenin taşması sonucu cadde trafiğe kapatıldı.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren metrekareye 69 kilogram yağış düştü. Kent merkezinde ise bu rakamın 33 kilogram olduğu bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, yaptığı açıklamada, özellikle Konyaaltı ve Kepez ilçelerinden ev ve iş yerlerinden su baskını konusunda yoğun ihbar aldıklarını söyledi.

İhbarlara 50 ekiple yetişmeye çalıştıklarını anlatan Pehlivan, "300'ün üzerinde ev ve iş yerinden su baskını ihbarı aldık. Caddelerde de yoğun su birikintileri mevcut. Vatandaşların mümkün olduğunca trafiğe çıkmamalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler