Antalya'da Türk gemisi battı

 18 Haziran'da Karadeniz Ereğli'den yüklediği rulo ve plaka saçları Mersin'e götürmekte olan, "Tayyar Şenkaya 1" adlı kargo gemisi, sabaha karşı saat 04.15'te sıralarında ambarlarına su almaya başladı.Gemi kaptanı İsa Yıldız ve ikinci kaptan Ersoy Şakar t

Antalya'da Türk gemisi battı

 18 Haziran'da Karadeniz Ereğli'den yüklediği rulo ve plaka saçları Mersin'e götürmekte olan, "Tayyar Şenkaya 1" adlı kargo gemisi, sabaha karşı saat 04.15'te sıralarında ambarlarına su almaya başladı.

Gemi kaptanı İsa Yıldız ve ikinci kaptan Ersoy Şakar tarafından gemide SOS sinyali verildi. 1976 yapımı, 80 metre boyundaki, 1.854 grostonluk gemiyi terk etme kararı alan gemi kaptanı, telsiz, telefon ve paraşütlü işaret fişeğiyle çevredeki gemilere yardım istedi.

Radyo anonsunun ardından su alan gemiye Sahil Güvenlik botları yardım için, Antalya'dan harekete geçti. Bu sırada Kumluca açıklarında bulunan Malta bayraklı Gabustan isimli akaryakıt gemisi, Antalya açıklarında bulunan Cumhuriyet isimli savaş gemisi de su alan Tayyar Şenkaya 1'e yardım etmek üzere hareket etti.

Yardım çağrısından yaklaşık bir saat sonra "Gabustan" isimli akaryakıt gemisi, su alarak batmaya başlayan gemiye yaklaştı ve can yelekleriyle kurtarma botu ve kurtarma sandalında bekleyen 11 mürettebatı gemiye aldı.

Gemi kaptanı İsa Yıldız, telsiz anonsuyla Gabustan gemisinin kendilerini kurtardığını, ancak gemilerinin tamamen suya gömüldüğünü bildirdi. Bölgeye ulaşan Kaş Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGS 20 nolu botu, gemi mürettebatını bota alarak, Finike limanına getirdi.

Sağlık durumları iyi olan gemi personelinin, Sahil Güvenlik Komutanlığında yapılan işlemlerinin ardından hastaneye sevk edilecekleri bildirildi.

Geminin ikinci kaptanı Ersoy Şakar, yaptığı açıklamada, yolculukları sırasında gemi yükünün kayması sonucu geminin 2 numaralı ambardan su almaya başladığını gördüklerini, bu sırada kaptanla birlikte gemiyi terk etme kararı aldıklarını söyledi.

Şakar, yaptıkları yardım çağrısını duyan çevredeki bir geminin yardıma geldiğini ve kendilerini kurtardığını belirtti. Ardından Sahil Güvenlik botuna alındıklarını ifade eden Şakar, "Tüm gemiyi, tüm eşyalarımızı kaybettik. Tek tesellimiz can kaybımız yok. Arkadaşlarımızın sağlıkları iyi, bizi kurtarmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tayyar Şenkaya 1 adlı gemi personelinin isimleri ise şöyle: Birinci kaptan İsa Yıldız, ikinci kaptan Ersoy Şakar, Asil Canduran, Şemsettin Handan, Mesut Dom, Murat Serdaroğlu, Yunus Çiğdem, Abdurrahman Özkan, Serdar Ateş, Cumali Kurtay ve Mesut Kesici

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler