Alkolde şok yasaklar

 Alkol kullanımına kısıtlamalar getiren teklifin Meclis Genel Kurulu’nda tartışmalı geçen görüşmelerinde AK Parti’nin önergesiyle sürpriz yasaklar getirildi. SİGARA GİBİ BUZLANACAK Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve sigara konusundaki yasaklar

Alkolde şok yasaklar

 

Alkol kullanımına kısıtlamalar getiren teklifin Meclis Genel Kurulu’nda tartışmalı geçen görüşmelerinde AK Parti’nin önergesiyle sürpriz yasaklar getirildi.
 
SİGARA GİBİ BUZLANACAK
 
Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve sigara konusundaki yasakların mimarı Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl’ün imzalarını taşıyan önergeyle ilk olarak, alkole ekran yasağı getirildi. Önergeye göre, televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek. Böylece ekranda sigarada olduğu gibi alkol görüntüleri de buzlandırılacak. 
 
22.00’DEN İTİBAREN YASAK
 
Aynı önergeyle alkollü içkilerin saat 22.00 ile 06.00 arasında parekende satışı da yasaklandı. Yasağın turizm bölgelerini de kapsaması iktidar ile muhalefet arasında tartışmalara yol açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam