Ağzını bezle tıkayıp boğmuş!

Samsun'da, 1 günlük bebeği öldürüp gömdükleri iddia edilen 39 yaşındaki Hasan A. ile 50 yaşındaki Selami S. ve bebeğin babası olduğu düşünülen Y.D., olaydan 5 ay sonra polisin takibi sonucu yakalandı. Bebeğin annesi 21 yaşındaki Arzu Demirel ise daha önce

Ağzını bezle tıkayıp boğmuş!

Samsun'da, 1 günlük bebeği öldürüp gömdükleri iddia edilen 39 yaşındaki Hasan A. ile 50 yaşındaki Selami S. ve bebeğin babası olduğu düşünülen Y.D., olaydan 5 ay sonra polisin takibi sonucu yakalandı. Bebeğin annesi 21 yaşındaki Arzu Demirel ise daha önce tutuklanmıştı.

Olay Samsun'un Bafra İlçesinde 2012 yılı Eylül ayında meydana geldi. İlçenin Hacınebi Mahallesi'nde oturan ve bekar olan Arzu Demirel, iddiaya göre yaşadıği bir berabelikten hamile kaldı. Doğum sancıları başlayan Demirel, Bafra Devlet Hastanesi'ne giderek burada bir kız bebek dünyaya getirip adını 'Zeliha Sıla' koydu. Doğumdan bir gün sonra da hastaneden taburcu oldu. 
 
AĞZINI BEZLE TIKAYIP BOĞMUŞ
 
Bağlı bulunduğu Sağlık Ocağı yetkilileri Arzu Demirel'i çocuğu aşı yaptırması gerektiği konusunda uyarıp davet etti. Ancak Demirel çocuğunun öldüğünü ve gömdüklerini söyledi. Sağlık ocağı yetkikileri ise polisi arayarak ihbarda bulundu. İhbarın ardından polis tarafından gözaltına alınan Arzu Demirel, hastaneden taburcu olduktan sonra bebeğin ağızını bezle kapatıp boğarak öldürdükten sonra çöp bidonuna attığını itiraf etti. Adliyeye sevk edilen Demirel, tutuklandı.
 
Annenin ifadeleri doğrultusunda Bafra Çöp İstasyonunda günlerce bebek cesedi arayan polis bir sonuç elde edemeyince olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma sırasında, Arzu Demirel'i erkeklere para karşılığı pazarladığı tesbit edilen Selami S.teknik ve fiziki takibe alındı.
 
Selami S.'nin yaptığı telefon konuşmalarından bebeğin öldürülüp gömülmesi olayının içinde olduğu belirlenince, suç ortağı Hasan A. ile gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sırasında bebeğin babası olduğu öne sürülen Y.D. de geçen Cuma günü Bafra İlçesi'nde gözaltına alınarak Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 
 
'ORMANLIK ALANA GÖMDÜK'
 
Polise ifade veren Selami S. suçunu itiraf edip, "Çocuğu öldürdükten sonra Hasan ile birlikte Bafra'nın Bakırpınar Köyü ormanlık alanına götürdük. Burada keser ve soba küreğiyle çukur kazarak cesedi gömdük" dedi. Diğer şüpheli ise suçlamaları kabul etmedi.
 
İtirafın ardından polis iki zanlı ve cezaevinden aldıkları Arzu Demirel ile olay yerine giderek bebeğin gömüldüğü yeri aradı. Arzu Demirel, burada verdiği ifadesinde ise, "Doğum yaptıktan sonra Hasan ile birlikte otomobille 19 Mayıs İlçesi'ne gittim. Bebeğim de yanımdaydı. Daha sonra Selami'de geldi. Çocuğu öldürüp ormanlık alana götürdük. Ben arabada bekledim onlar da cesedi gömdü" diye konuştu.
 
110 ÇUKUR AÇILDI, CESET BULUNAMADI
 
İfadelerin ardından bebeğin cesedinin gömüldüğü düşünülen 50 metrekarelik alanda kazı çalışması yapan polis açılan 110 çukurda bebek cesedine rastlamadı. Bunun üzerine Ankara Kriminal Daire Başkanlığı'ndan gönderilecek ceset arama köpeği ile birlikte arama çalışmalarının sürdürüleceği kaydedildi.
 
Öte yandan gözaltına alınan ancak cinayet olayıyla bir bağlantısı bulunmayan Y.D.'den alınan kan örneklerinden sonra bebeğin babasının olup olmadığının belirleneceği belirtildi.
 
Samsun polisindeki işlemleri tamamlanan cinayet şüphelileri ile Y.D. Bafra Adliyesi'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler