Adana'da Türk bayrağını indiren kim?

Adana'nın simge meydanındaki Türk bayrağını indirip, belediyenin logosunu koydular.İmralı süreci tartışmalarıyla devam ederken, durumdan vazife çıkaran iktidar yandaşları da akıl almaz işler yapıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz

Adana'da Türk bayrağını indiren kim?

Adana'nın simge meydanındaki Türk bayrağını indirip, belediyenin logosunu koydular.

İmralı süreci tartışmalarıyla devam ederken, durumdan vazife çıkaran iktidar yandaşları da akıl almaz işler yapıyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Türkiye Cumhuriyeti yazılarının devlet kurumlarından kaldırılmasından esinlenip Türk Bayrağını sansürledi. Bayrak yerine Büyükşehir Belediyesi logosu yerleştirerek büyük tepki çekti.
 
Adana’da önemli toplantı ve gösterilerin yapıldığı Uğur Mumcu Meydanı’nın ortasına çiçeklerle bezenmiş bir platform yaptıran Büyükşehir Belediyesi platformun üstüne de Türk Bayrağı yerleştirmişti. Gece etkinliklerinde de platformun üzerinde özel ışıklandırma ile Ay-Yıldız motifi işlenmişti.
 
Aldırmaz’ın talimatıyla bayrak kaldırılıp yerine belediye logosu yerleştirilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Bunun üzerine Aldırmaz, açıklama yapmak zorunda kaldı.
 
Aldırmaz tepki çeken uygulamayı şu sözlerle savundu:
 
“Uğur Mumcu Meydanı’ndaki kavşakta bulunan 2 bin 700 saksıdan oluşan kulemiz yıllardır Adana’nın görsel güzelliğine hizmet etmektedir. Söz konusu kulenin tepesinde ise günün, haftanın ya da ayın önemine binaen figürler yerleştirilmektedir. Bu uzun süredir yapılan rutin bir uygulamadır. Zira halihazırda çiçeklerden oluşan ağaç kulemizde bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi logosu 23 Nisan’da zaten Türk Bayrağı ile değişecekti."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler